nea smyrni astinomiki via
George Vitsaras / SOOC
Έμεινε 7 ολόκληρους μήνες στη φυλακή αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες

Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου 2021, ο άνθρωπος που συνελήφθη ως ο υπαίτιος για την άγρια επίθεση σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ο αποκαλούμενος από πολλά ΜΜΕ "Ινδιάνος".

Το δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας ανάλογη απαλλακτική εισήγηση του Εισαγγελέα, κρίνει ότι για τον 31χρονο, που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας μίας μαρτυρίας που τον "τοποθέτησε" στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όταν είχαν εκδηλωθεί επεισόδια μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν προέκυψαν στοιχεία.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μ. δήλωσε μετά τις εξελίξεις «ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης».

Ο 31χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούσαν τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, έκρηξης και κατασκευής προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, που του αποδόθηκαν μετά από κατάθεση προσώπου από τον συγγενικό του κύκλο, το οποίο ωστόσο λίγες ημέρες μετά μετέβαλλε τους ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος θεωρήθηκε ως το πρόσωπο που, όπως καταγράφηκε σε βίντεο κατά την διάρκεια των επεισοδίων, με ένα μεγάλο άλμα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον έριξε από την μηχανή που επέβαινε ως συνοδηγός.

7 μήνες πέρασε στη φυλακή χωρίς λόγο

Όπως όμως αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, ο «Ινδιάνος» όχι μόνο δεν συμμετείχε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, αλλά εκείνη την ώρα έπαιζε μπάσκετ με φίλους του στην Ελευσίνα. Παρόλα αυτά ο 31χρονος παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά ολόκληρους μήνες. 

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 31χρονου από την αστυνομία βασίστηκε σε κατάθεση – μύθευμα του γαμπρού του 31χρονου, ο οποίος τελικά, ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση.

Το δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα του (αριθμός 1466/2022) κρίνει ότι δεν πρέπει «να γίνει κατηγορία» σε βάρος του 31χρονου καθώς «δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις σε βάρος του». Τονίζουν δε οι δικαστές ότι πλην της επίμαχης κατάθεσης, την οποία ο ίδιος ο μάρτυρας ανασκεύασε πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τού κατηγορούμενου στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Έτσι με την απαλλακτική τους κρίση οι δικαστές διατάσσουν και την παύση της ισχύος κάθε περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί στον 31χρονο.

Το Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 11 κατηγορούμενους

Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 11 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών αλλά και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Αρχικά για την υπόθεση της Νέας Σμύρνης είχαν σχηματιστεί ξεχωριστές δικογραφίες, οι οποίες ωστόσο στην πορεία συνενώθηκαν λόγω συνάφειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»