Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα τεσσάρων περιοχών
Αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Χανιά και Βόλο, μείωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πτωτικές τάσεις, παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 2-8 Μαΐου, σε σχέση με την εβδομάδα 25 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε έξι από τις δώδεκα περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε μία περιοχή.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-70%), στην Κέρκυρα (-49%) και στην Αττική (-34%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Θεσσαλονίκη (-17%) και στα Ιωάννινα (-16%). Αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+327%), στο Ηράκλειο (+144%), στα Χανιά (+48%) και στον Βόλο (+47%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Ξάνθη (+27%) και στη Λάρισα (+21%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Αλεξανδρούπολη (+2%).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epistorfi
Επιστροφή εξόριστων και 17 Νοέμβρη 1974: Σπάνιο βίντεο από τα πρώτα βήματα της Μεταπολίτευσης
Από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου έως το 1975, ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο καταγράφει τη μνήμη, την επιστροφή και τη διεκδίκηση της δημοκρατίας
Επιστροφή εξόριστων και 17 Νοέμβρη 1974: Σπάνιο βίντεο από τα πρώτα βήματα της Μεταπολίτευσης