Παγώνη για ηπατίτιδα σε παιδιά: Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα- «Δεν ξέρουμε τα ακριβή αίτια»
Ποια συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Για το θέμα της οξείας ηπατίτιδας που εμφανίζεται σε παιδιά παγκοσμίως, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, τονίζοντας ότι τα κρούσματα, που αφορούν ηλικίες 6-16 ετών, έχουν προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα.

Η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι «αναμένουμε απαντήσεις από τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό», καθώς τα περισσότερα περιστατικά έχουν εμφανιστεί στη Μεγάλη Βρετανία. «Θέλαμε να δούμε την αιτία γιατί ακόμα την ακριβή αιτία δεν την ξέρουμε σε όλα αυτά τα περιστατικά», τόνισε η ίδια.

Μιλώντας γι' αυτά τα περιστατικά η καθηγήτρια ανέφερε ότι «σε κάποια φάνηκε ότι μπορεί να είναι αδενοιός, σε κάποια άλλα ένας συνδυασμός αδενοιός με έναν άλλο ιό για αυτό τις απαντήσεις αυτές μπορούμε να τις πάρουμε μόνο από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στα περιστατικά αυτά στο εξωτερικό. Εμείς εδώ δεν είχαμε περιστατικό ηπατίτιδας για να ξέρουμε ακριβώς τις εξελίξεις».

Τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Αναφορικά με τα συμπτώματα η Ματίνα Παγώνη, τόνισε ότι συνήθως είναι γαστρεντερικές διαταραχές δηλαδή πόνος στην κοιλιά, εμετός, διάρροια και εμφανίζεται και ίκτερος όταν είναι πιο προχωρημένη η κατάσταση.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταμοσχεύσεων των παιδιών λέγοντας, «εδώ είναι λίγο δύσκολη η διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού απ’ ότι ξέρω είπε ο υπουργός ότι έχει συνεννοηθεί με κέντρο στη Ρώμη και στο Παλέρμο όμως εμείς ακόμα δεν έχουμε ούτε ένα περιστατικό βέβαια φοβόμαστε ότι με τη διακίνηση που γίνεται, με τα ταξίδια και όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουμε και εμείς κάποια κρούσματα».

«Οι ηπατίτιδες αυτές είναι από 5 ιούς, αυτούς τους ιούς απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα στα περιστατικά αυτά δεν τους βρήκαν, δεν είναι από αυτούς τους ιούς για αυτό πρέπει να περιμένουμε διευκρινήσεις από το εξωτερικό. Σε εμάς μέχρι τώρα δεν δείχνει ότι υπάρχει ιδιαίτερος φόβος, ανησυχία ναι για αυτά που συμβαίνουν, φόβος όμως και πανικός δεν χρειάζεται», κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;