Δημητσάνα
Τρία χωριά για διήμερες εκδρομές 2 ώρες από την Αθήνα

Τώρα που ο καιρός είναι καλός, είναι μια ευκαιρία για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα.

Κατάλληλα για μικρές εκδρομές είναι τα γραφικά και όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Τίποτα δεν λείπει από αυτά τα χωρία, διαθέτουν μοναδική ομορφιά, πολύ καλό φαγητό και ελάχιστο κόστος διαμονής.

Παρακάτω θα δείτε τα τρία πιο αγαπημένα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας που είναι ό,τι πρέπει για «χορταστικά» Σαββατοκύριακα στη φύση:

Στη Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πιο διάσημα χωριά του νομού, το οποίο βρίσκεται στο Μαίναλο και έχει να περηφανεύεται το υπέροχο φαράγγι του Λούσιου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στη Δημητσάνα θα συναντήσετε την ιστορική της βιβλιοθήκη στην οποία φυλάγονται σπάνιες εκδόσεις, αλλά και το μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Εκτός από την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η Δημητσάνα έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα τεράστιο αξιοθέατο που πρέπει να γνωρίσεις. Ο λόγος για το μοναδικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο σε συστήνει με την προβιομηχανική τεχνολογία της Αρκαδίας, μέσω μιας εξαιρετικής διαδρομής μέσα στη φύση και δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

Η Στεμνίτσα

Αν πρέπει να επιλέξετε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας για τη διαμονή σας, αυτό πρέπει να είναι η γραφική Στεμνίτσα. Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό που προσφέρει στον επισκέπτη της αρκετές επιλογές σε διαμονή, για κάθε γούστο.

Το παραδοσιακό χωριό φημίζεται για τα πεζοπορικά μονοπάτια του. Η συνοικία Παλαμηδέικα, το μονοπάτι της πηγής ύδρευσης του χωριού, Μάνα του Νερού, και ο νερόμυλος του Τσαγκούρου είναι λίγα μόνο από τα μέρη που πρέπει να περπατήσετε για να κάνετε αυτοψία στις ομορφιές της.

Το Ζυγοβίστι

Σκαρφαλωμένο στα 1.160 μέτρα του ελατοδάσους Μαίναλου, βρίσκεται το γραφικό και άγνωστο στον πολύ κόσμο Ζυγοβίστι. Πρόκειται για έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, με κύρια χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπιτάκια με τα κεραμίδια.

Το Ζυγοβίστι αποτελεί τόπο ιδανικό για διήμερες ή και μονοήμερες αποδράσεις, για φαγητό, καφέ και πεζοπορία. Οι πολλές πηγές του χωριού, το οποίο είναι «πνιγμένο» μέσα στα έλατα, καταφέρνουν να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Για μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές μακριά από τη βουή της πόλης, η Ορεινή Αρκαδία θα είναι πάντα -κάθε εποχή του χρόνου- μια προσιτή και value for money επιλογή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
γιατρος
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός
Απόφαση του υπουργού Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους για την εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα Ενδοκρινολογία - Διαβήτης – Μεταβολισμός
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός