Δημητσάνα
Τρία χωριά για διήμερες εκδρομές 2 ώρες από την Αθήνα

Τώρα που ο καιρός είναι καλός, είναι μια ευκαιρία για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα.

Κατάλληλα για μικρές εκδρομές είναι τα γραφικά και όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Τίποτα δεν λείπει από αυτά τα χωρία, διαθέτουν μοναδική ομορφιά, πολύ καλό φαγητό και ελάχιστο κόστος διαμονής.

Παρακάτω θα δείτε τα τρία πιο αγαπημένα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας που είναι ό,τι πρέπει για «χορταστικά» Σαββατοκύριακα στη φύση:

Στη Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πιο διάσημα χωριά του νομού, το οποίο βρίσκεται στο Μαίναλο και έχει να περηφανεύεται το υπέροχο φαράγγι του Λούσιου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στη Δημητσάνα θα συναντήσετε την ιστορική της βιβλιοθήκη στην οποία φυλάγονται σπάνιες εκδόσεις, αλλά και το μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Εκτός από την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η Δημητσάνα έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα τεράστιο αξιοθέατο που πρέπει να γνωρίσεις. Ο λόγος για το μοναδικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο σε συστήνει με την προβιομηχανική τεχνολογία της Αρκαδίας, μέσω μιας εξαιρετικής διαδρομής μέσα στη φύση και δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

Η Στεμνίτσα

Αν πρέπει να επιλέξετε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας για τη διαμονή σας, αυτό πρέπει να είναι η γραφική Στεμνίτσα. Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό που προσφέρει στον επισκέπτη της αρκετές επιλογές σε διαμονή, για κάθε γούστο.

Το παραδοσιακό χωριό φημίζεται για τα πεζοπορικά μονοπάτια του. Η συνοικία Παλαμηδέικα, το μονοπάτι της πηγής ύδρευσης του χωριού, Μάνα του Νερού, και ο νερόμυλος του Τσαγκούρου είναι λίγα μόνο από τα μέρη που πρέπει να περπατήσετε για να κάνετε αυτοψία στις ομορφιές της.

Το Ζυγοβίστι

Σκαρφαλωμένο στα 1.160 μέτρα του ελατοδάσους Μαίναλου, βρίσκεται το γραφικό και άγνωστο στον πολύ κόσμο Ζυγοβίστι. Πρόκειται για έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, με κύρια χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπιτάκια με τα κεραμίδια.

Το Ζυγοβίστι αποτελεί τόπο ιδανικό για διήμερες ή και μονοήμερες αποδράσεις, για φαγητό, καφέ και πεζοπορία. Οι πολλές πηγές του χωριού, το οποίο είναι «πνιγμένο» μέσα στα έλατα, καταφέρνουν να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Για μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές μακριά από τη βουή της πόλης, η Ορεινή Αρκαδία θα είναι πάντα -κάθε εποχή του χρόνου- μια προσιτή και value for money επιλογή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές