gaga
«Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια και μεταμόσχευση», δήλωσε η Μ. Γκάγκα - Για εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, έκανε λόγο ο Γ. Μαγιορκίνης

Για σπάνιες περιπτώσεις που οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια και μεταμόσχευση έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Η Μ. Γκάγκα εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας πως είναι κάτι που γίνεται μια φορά στα 5 χρόνια. 

Μάλιστα όπως σημείωσε, την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν πριν ένα χρόνο και ο ασθενής μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στην Ιταλία. Δεν είναι κάτι άγνωστο στον ιατρικό κόσμο», σημείωσε και συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία. Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι».

Επιπλέον προέτρεψε τους γονείς να είναι σχολαστικοί με τους κανόνες υγιεινής των παιδιών αλλά να μην τα αποτρέπουν από τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους παιδιάτρους.

«Χρειάζεται καλό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό. Επίσης, δεν έχει εντοπιστεί συσχέτιση μεταξύ των περιστατικών στη Μ. Βρετανία. Άρα, να αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν και να δούνε φίλους. Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο. Μην ανησυχείτε».

Μαγιορκίνης Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή. Σημείωσε ακόμη ότι, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκτεθεί όλοι μας στο παρελθόν σε αυτόν τον αδενοϊό. Σχετικά με την πρόληψη, κάλεσε να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας