gaga
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια και μεταμόσχευση», δήλωσε η Μ. Γκάγκα - Για εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, έκανε λόγο ο Γ. Μαγιορκίνης

Για σπάνιες περιπτώσεις που οδηγούν σε ηπατική ανεπάρκεια και μεταμόσχευση έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Η Μ. Γκάγκα εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας πως είναι κάτι που γίνεται μια φορά στα 5 χρόνια. 

Μάλιστα όπως σημείωσε, την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν πριν ένα χρόνο και ο ασθενής μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στην Ιταλία. Δεν είναι κάτι άγνωστο στον ιατρικό κόσμο», σημείωσε και συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία. Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι».

Επιπλέον προέτρεψε τους γονείς να είναι σχολαστικοί με τους κανόνες υγιεινής των παιδιών αλλά να μην τα αποτρέπουν από τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους παιδιάτρους.

«Χρειάζεται καλό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό. Επίσης, δεν έχει εντοπιστεί συσχέτιση μεταξύ των περιστατικών στη Μ. Βρετανία. Άρα, να αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν και να δούνε φίλους. Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο. Μην ανησυχείτε».

Μαγιορκίνης Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή. Σημείωσε ακόμη ότι, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκτεθεί όλοι μας στο παρελθόν σε αυτόν τον αδενοϊό. Σχετικά με την πρόληψη, κάλεσε να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opsyd
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Τα επόμενα στάδια επεξεργασίας των 130.412 αιτήσεων στους πίνακες εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Μετά τις διαμαρτυρίες για τις θερμοκρασίες, η αρμόδια υπηρεσία επιστρατεύει 15 ανεμιστήρες ενόψει των ειδικών μαθημάτων
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης