pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
INTIME NEWS
Εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση - Αρχίζει στις 15 Ιουνίου η διεξαγωγή της σε δεύτερο βαθμό

Οριστικοποιήθηκε και με τη «βούλα» του ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να ορίσει ως αίθουσα συνεδριάσεων την αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον δεύτερο βαθμό (Α΄ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών), που αρχίζει στις 15 Ιουνίου

Η υπουργική απόφαση ήρθε ύστερα από αίτημα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και αποτυπώνει την προσπάθειά τους καθώς και τη συμπαράσταση των φορεών που συντάχθηκαν με αυτό το αίτημα. 

Το ΦΕΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

Ορισμός αίθουσας συνεδριάσεων για την εκδίκαση της υπό στοιχεία ΠΕΚ 22-90 υπόθεσης («ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»).

«Ορίζουμε, από 15.06.2022, ως αίθουσα συνεδριάσεων για την εκδίκαση της υπό στοιχεία ΠΕΚ 22- 90 υπόθεσης («ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»), ενώπιον του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, την Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, εντός του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως, αρ. 14. Η παρούσα να γνωστοποιηθεί με κοινοποίηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και με επικόλλησή της στην είσοδο του δικαστικού καταστήματος. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Δεκτό είχε κάνει το αίτημα και το Εφετείο

Του ΦΕΚ και της υπουργικής απόφασης είχε προηγηθεί η αποδοχή του αιτήματος που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, από την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθήνας Τριανταφύλλη Δρακοπούλου.

Η Πολιτική Αγωγή στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ανέφερε τότε για την αποδοχή του αιτήματος από την ηγεσία του Εφετείου:

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει το αίτημά μας και καταδεικνύει ότι το σύνολο των κριτηρίων με τα οποία το αιτιολογούμε (πρόσβαση κοινού και δημοσιογράφων, εξασφάλιση απρόσκοπτης συμμετοχής παραγόντων δίκης), που είχε αποτελέσει και μη εισακουσθέν αίτημα της προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, υιοθετείται και υποστηρίζεται πλέον και από τα αρμόδια υπηρεσιακά διοικητικά όργανα του Εφετείου Αθηνών, ενώ θετικά έχει εισηγηθεί κατ’ επανάληψη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ».

Τόνιζαν  επίσης πως «ύστερα από όλα αυτά ο υπουργός Δικαιοσύνης μόνο πολιτικούς λόγους θα είχε για να αρνηθεί την ικανοποίηση του αιτήματος, αφού όλοι οι υπηρεσιακοί λόγοι συνηγορούν στην αποδοχή του. Τον καλούμε να εκδώσει άμεσα την αιτούμενη Υ.Α. και να ορίσει την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως τόπο κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής της δίκης Χ.Α. στον δεύτερο βαθμό».

Αίτημα που σήμερα οριστικοποιήθηκε με το σχετικό ΦΕΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή
Κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική...
Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή
Υπουργείο Παιδείας: 3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων
Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ. Μακρή
Υπουργείο Παιδείας: 3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων
gallia sxoleia
Γαλλία: Τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές
Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022
Γαλλία: Τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές