Φθινόπωρο 2026: Τι καιρό «δείχνουν» τα μοντέλα για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο

Κοινωνία 0

«Βόμβα» Πλεύρη: «Παράθυρο» για μη κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους

Θάνος Πλεύρης
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση

Φαίνεται πως τα… γύρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σχετικά με το μέτρο της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας είπε ότι: «Μπορεί ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση».

Σημειώνεται πως στις 13 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας είχε παρουσιάσει τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, όπως η άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και οι αλλαγές στην χωρητικότητα των καταστημάτων. Τα μέτρα αυτά περιλάμβαναν και την άρση της χρήσης μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Η επιδημιολογική εικόνα θα καθορίσει την απόφαση

«Η άρση της μάσκας θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Μπορεί να υπάρξει και χαλάρωση των μέτρων. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού και δεν διαταράσσεται η ζωή των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως από τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξει και αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει και η Επιτροπή των Ειδικών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πόσοι θα προσληφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα στην Α΄ φάση

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία