Netflix: Γιατί έχασε 200.000 συνδρομητές σε 3 μήνες
Σκέψεις για νέα φθηνά πακέτα με διαφημίσεις

Την κάτω βόλτα φαίνεται πώς έχει πάρει η πορεία του Netflix με την εταιρεία Netflix Inc να εκφράζει τον προβληματισμό της για την μείωση των συνδρομητών που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα.

Η μείωση που καταγράφηκε για πρώτη φορά σε μία δεκαετία οφείλεται σύμφωνα με την εταιρεία στον υψηλό πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό, ενώ οι προβλέψεις της προμηνύουν μεγαλύτερες απώλειες στο μέλλον.

Χάνονται οι συνδρομητές την… κατιούσα οι μετοχές

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για αύξηση των συνδρομητών της κατά 2,5 εκατομμύρια.

Η υπηρεσία συνδρομητών στη Ρωσία επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς είχε ως συνέπεια την απώλεια 700.000 συνδρομητών.

Η τιμή των μετοχών της Netflix μειώθηκε χθες, Τρίτη, κατά 26%, με άμεση συνέπεια, την απώλεια περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων (37 δισεκατομμύρια ευρώ) από την κεφαλαιακή αξία της εταιρίας.

Η Netflix είχε προειδοποιήσει τον Ιανουάριο για μία επικείμενη αδύναμη αύξηση των συνδρομητών της, ενώ από τότε η εταιρεία έχασε περίπου το 50% της μετοχικής αξίας της.

Έρχεται μείωση στα πακέτα αλλά με διαφημίσεις;

Η στασιμότητα στην αύξηση των συνδρομητών της ωθεί τη Netflix να εξετάζει την προσφορά μιας επιλογής για συνδρομή σε χαμηλότερη τιμή για την αναφερόμενη υπηρεσία σε συνδυασμό με διαφημίσεις, επικαλούμενη την επιτυχία που είχαν παρόμοιες προσφορές υπηρεσιών από τους ανταγωνιστές της HBO Max και Disney+.

«Αυτοί που ακολουθούν τη Netflix γνωρίζουν ότι είμαι κατά της πολυπλοκότητας των διαφημίσεων και μεγάλος υποστηρικτής της απλότητας των συνδρομών», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Ριντ Χάστινγκς.

«Αλλά όσο και να το υποστηρίζω αυτό, υποστηρίζω περισσότερο την δυνατότητα επιλογής του πελάτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εταιρία έχει απαισιόδοξη πρόβλεψη για το τρίμηνο της άνοιξης, προβλέποντας ότι θα χάσει δύο εκατομμύρια συνδρομητές παρά την επιστροφή τηλεοπτικών σειρών («Stranger Things» και «Ozark»), αλλά και την εναρκτήρια προβολή της ταινίας «The Grey Man».

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, η Γουόλ Στριτ έχει ως στόχο τους 227 εκατομμύρια συνδρομητές για τη Netflix στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 (Refinitiv).

Η τιμή των μετοχών άλλων εταιριών που προσφέρουν υπηρεσίες streaming όπως η Roku, μειώθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 6%, ενώ η τιμή των μετοχών της Walt Disney μειώθηκε κατά 5% και της Warner Bros Discovery κατά 3,5%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»