ieronimos
Nikos Libertas / SOOC
Διενέργεια έρευνας για την τρανσοφοβική επίθεση ιερέα σε συσσίτιο εκκλησίας στην Καλλιθέα διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - «Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη»

Τη διενέργεια έρευνας για την επίθεση ιερέα κατά τρανς γυναίκας σε συσσίτιο εκκλησίας στην Καλλιθέα, διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η «εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει», δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό. 

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος. 

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει», συνέχισε. 

«Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων», επεσήμανε.

Η τρανσοφοβική επίθεση του ιερέα

Ο ιερέας εκκλησίας στην Καλλιθέα προέβη σε μια χυδαία τρανσοφοβική επίθεση και αρνήθηκε να προσφέρει φαγητό σε τρανς γυναίκα , απευθυνόμενος σε εκείνη με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών.

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Red Umbrella Αthens», ο ιερέας έλεγε στην γυναίκα «βγάλε το στήθος και ξαναέλα», ενώ την αποκάλεσε και «άνθρωπο του διαβόλου»

Η Ι.Κ. είναι μια άνεργη, τρανς γυναίκα που δικαιούται να λαμβάνει φαγητό από το συσσίτιο της εκκλησίας. Κατά την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων για να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο, διαπιστώθηκε στην ενορίας πως πρόκειται για τρανς άτομο. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης, Αγγελική Σουγλέ, υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressproject.gr, ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προσπάθησε να διώξει την Ι.Κ, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούςς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά», ενώ όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
Ενστάσεις από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:59.
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Πανελλήνιες εξετάσεις - Διπλό μηχανογραφικό: Το μέτρο, που θεσμοθετήθηκε πριν από δύο έτη αλλά δεν εφαρμόστηκε, καταργεί το υπ. Παιδείας με νέα...
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό