ieronimos
Nikos Libertas / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διενέργεια έρευνας για την τρανσοφοβική επίθεση ιερέα σε συσσίτιο εκκλησίας στην Καλλιθέα διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - «Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη»

Τη διενέργεια έρευνας για την επίθεση ιερέα κατά τρανς γυναίκας σε συσσίτιο εκκλησίας στην Καλλιθέα, διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η «εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει», δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό. 

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος. 

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει», συνέχισε. 

«Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων», επεσήμανε.

Η τρανσοφοβική επίθεση του ιερέα

Ο ιερέας εκκλησίας στην Καλλιθέα προέβη σε μια χυδαία τρανσοφοβική επίθεση και αρνήθηκε να προσφέρει φαγητό σε τρανς γυναίκα , απευθυνόμενος σε εκείνη με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών.

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Red Umbrella Αthens», ο ιερέας έλεγε στην γυναίκα «βγάλε το στήθος και ξαναέλα», ενώ την αποκάλεσε και «άνθρωπο του διαβόλου»

Η Ι.Κ. είναι μια άνεργη, τρανς γυναίκα που δικαιούται να λαμβάνει φαγητό από το συσσίτιο της εκκλησίας. Κατά την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων για να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο, διαπιστώθηκε στην ενορίας πως πρόκειται για τρανς άτομο. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης, Αγγελική Σουγλέ, υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressproject.gr, ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προσπάθησε να διώξει την Ι.Κ, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούςς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά», ενώ όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών