Τρανσοφοβική επίθεση στην Καλλιθέα - Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο
Της έλεγε «βγάλε το στήθος και ξαναέλα» - Ο ιερέας υποστήριζε πως έπραττε σύμφωνα με την γραμμή της Ιεράς Συνόδου

Σε μια χυδαία τρανσοφοβική επίθεση προχώρησε ιερέας στην Καλλιθέα, όταν αρνήθηκε να προσφέρει φαγητό σε συσσίτιο σε γυναίκα τρανς, απευθυνόμενος σε εκείνη με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών.

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Red Umbrella Αthens», ο ιερέας έλεγε στην γυναίκα «βγάλε το στήθος και ξαναέλα», ενώ την αποκάλεσε και «άνθρωπο του διαβόλου». 

Η Ι.Κ. είναι μια άνεργη, τρανς γυναίκα που δικαιούται να λαμβάνει φαγητό από το συσσίτιο της εκκλησίας. Κατά την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων για να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο, διαπιστώθηκε στην ενορίας πως πρόκειται για τρανς άτομο. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης, Αγγελική Σουγλέ, υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressproject.gr , ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προσπάθησε να διώξει την Ι.Κ, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούςς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά», ενώ όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

Την Κυριακή και εντός του αυτοφώρου, η οργάνωση «Red Umbrella Αthens» μαζί με την Ι.Κ. , κατέθεσαν μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος, ενώ πρόκειται να κάνουν αγωγή με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας με ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο η οποία μάλιστα έλαβε χώρα ενώπιον τρίτων προσώπων, λόγω ηθικής βλάβης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της οργάνωσης Red Umbrella Αthens

Σήμερα Κυριακή και εντός του αυτοφώρου καταθέσαμε μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Ιερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη, έχοντας ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητας φύλου της. Την διώχνει από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της...
Της στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και πολλά αλλά κακοποιητικά και παράνομα που ουδόλως συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά και μας πάνε κοινωνικά πολύ πίσω.

Η σημερινή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή...συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά