ειδικη αγωγή
Της έλεγε «βγάλε το στήθος και ξαναέλα» - Ο ιερέας υποστήριζε πως έπραττε σύμφωνα με την γραμμή της Ιεράς Συνόδου

Σε μια χυδαία τρανσοφοβική επίθεση προχώρησε ιερέας στην Καλλιθέα, όταν αρνήθηκε να προσφέρει φαγητό σε συσσίτιο σε γυναίκα τρανς, απευθυνόμενος σε εκείνη με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών.

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Red Umbrella Αthens», ο ιερέας έλεγε στην γυναίκα «βγάλε το στήθος και ξαναέλα», ενώ την αποκάλεσε και «άνθρωπο του διαβόλου». 

Η Ι.Κ. είναι μια άνεργη, τρανς γυναίκα που δικαιούται να λαμβάνει φαγητό από το συσσίτιο της εκκλησίας. Κατά την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων για να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο, διαπιστώθηκε στην ενορίας πως πρόκειται για τρανς άτομο. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης, Αγγελική Σουγλέ, υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressproject.gr , ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προσπάθησε να διώξει την Ι.Κ, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούςς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά», ενώ όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

Την Κυριακή και εντός του αυτοφώρου, η οργάνωση «Red Umbrella Αthens» μαζί με την Ι.Κ. , κατέθεσαν μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος, ενώ πρόκειται να κάνουν αγωγή με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας με ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο η οποία μάλιστα έλαβε χώρα ενώπιον τρίτων προσώπων, λόγω ηθικής βλάβης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της οργάνωσης Red Umbrella Αthens

Σήμερα Κυριακή και εντός του αυτοφώρου καταθέσαμε μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Ιερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη, έχοντας ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητας φύλου της. Την διώχνει από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της...
Της στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και πολλά αλλά κακοποιητικά και παράνομα που ουδόλως συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά και μας πάνε κοινωνικά πολύ πίσω.

Η σημερινή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή...συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων