plevris arsi anastolis
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Αναστολή των μέτρων για τον κορονοϊό από την Πρωτομαγιά, ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης

Την αναστολή των μέτρων για τον κορονοϊό, μετά την Πρωτομαγιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα, όπως είπε, θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. 

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο Θ. Πλεύρης είπε ότι θα υπάρξει αναστολή και όχι κατάργηση της ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης και πως θα απλοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες και το testing πολιτών για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. 

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην καθιέρωση προσωπικού γιατρού και των δωρεάν εξετάσεων με μήνυμα στο κινητό, στα οικονομικά κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς και τις επισκέψεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς,  όπως και στο νέο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες.

«Η ενίσχυση του ΕΣΥ θα συνεχιστεί σταθερά»

Ο Θ. Πλευρής διαβεβαίωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ θα συνεχιστεί σταθερά για την αντιμετώπιση ενός νέου, σφόδρα πιθανού, κύματος το φθινόπωρο. Υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει  αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των μέτρων σε όσο το δυνατό πιο κανονικές συνθήκες γίνεται.

Αναφέρθηκε επίσης στις προληπτικές  εξετάσεις  που θα γίνονται δωρεάν  για μια σειρά  από σοβαρές ασθένειες και στις δυνατότητες του προγράμματος «Δοξιάδης»  όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους και θα μπορούν να κάνουν δωρεάν την προληπτική εξέταση και να τους εξετάζει θεράπων ιατρός.

Σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου την εντάσσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό  με την αναβάθμιση όλων των δομών και τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού, για να οδηγηθούμε στο ΕΣΥ, το οποίο και θα ενισχυθεί και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο προσωπικό.

«Για τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ τόνισε ότι επιδίωξη είναι η διασφάλιση  των καλύτερων και ποιοτικότερων  υπηρεσιών προς τους πολίτες.  Ο Οργανισμός υπάρχει και έχει ως αυτοσκοπό τον πολίτη και όχι τους παρόχους», όπως τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!