pame
Πού είναι οι συγκεντρώσεις ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ - Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Στο πόδι οι εργαζόμενοι της COSCO/DPort

Ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενώ νωρίτερα πανό μπροστά από τη βουλή άπλωσαν εργαζόμενοι το οποίο έγραφε: «ΣΤΟΠ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ακρίβεια - Αυξήσεις στους μισθούς» θέλοντας να καλέσει τον κόσμο στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στην απεργίας της 6ης Απριλίου. Συγκεκριμένα στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Στην απεργία θα συμμετείχαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όμως το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ΕΣΚ ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, «καταγγέλλει την κυβέρνηση, που με εργαλείο και τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη προσέφυγε κατά της απεργίας-συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να κριθεί παράνομη. Άλλωστε, το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ απο την αρχή υπονόμευσε την απόφαση της ΓΣ για απεργία, που έγινε πανελλαδικά γνωστή και ενόχλησε κράτος και εργοδοσία. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, είτε είμαστε μέλη της ΕΕΕΚΕ είτε όχι,  ως δημόσιοι υπάλληλοι συμμετέχουμε στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στον δημόσιο τομέα».

Γιγαντοπανό του Εργατικού Κέντρου Πάτρας 

Γιγαντοπανό του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της Δημοτικής Αρχής της πόλης, βρίσκεται από το πρωί στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.

«Κανένας μόνος απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάστακτες αυξήσεις στο ρεύμα. Η αγανάκτησή μας να γίνει ο οργανωμένος αγώνας. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων», αναφέρει.

Στο «πόδι» οι εργαζόμενοι της COSCO/DPort

Η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έχει ξεκινήσει από τα χαράματα σε ολόκληρη την Ελλάδα με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να βρίσκονται έξω από χώρους δουλειάς καταστήματα, εργοστάσια και εργοτάξια. Στο «πόδι» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην COSCO/DPort με το σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π να έχει καλέσει από χθες σε περιφρούρηση της απεργίας στην πύλη του λιμανιού. Οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία παλεύουν: «Για ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλους! Για να φωνάξουμε φτάνει πια, για την ακρίβεια που βασανίζει τις οικογένειές μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας».

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και του alfavita.gr συμμετέχουν με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 μετά από απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φορολοταρία
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της φορολοταρίας για τον Δεκέμβριο – Πώς θα δείτε αν κερδίσατε
Δείτε αν είστε ανάμεσα στους 556 τυχερούς που κερδίζουν έως 50.000 ευρώ από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Δεκεμβρίου
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της φορολοταρίας για τον Δεκέμβριο – Πώς θα δείτε αν κερδίσατε
σχολ
Καταγγελία γονέων διαρροή φυσικού αερίου μετά από τις πλημμύρες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Σύμφωνα με την Ένωση, σχολικές μονάδες άνοιξαν ξανά χωρίς να προηγηθεί κανένας τεχνικός έλεγχος, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου είχαν σημειωθεί...
Καταγγελία γονέων διαρροή φυσικού αερίου μετά από τις πλημμύρες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών