meth-koronoios-giatroi-nosokomeio
Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η χρήση μάσκας

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με την σταδιακή άρση των μέτρων να βρίσκεται στο «τραπέζι», η οποία όμως φαίνεται να πηγαίνει προς τα πίσω καθώς βλέπουμε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία  24ωρα, ενώ από τις αρχές Μαρτίου έως και την αρχή αυτής της εβδομάδας είχαμε άνοδο 39% στις μεταδόσεις του ιού.

Η σταδιακή αύξηση ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία προς το παρόν δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε πίεση στο ΕΣΥ όπως αυτή είχε σημειωθεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ωστόσο μιλάμε για μία κατάσταση που συσσωρεύεται με τα περιστατικά non-covid να έχουν μπει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον «πάγο» γεγονός που δημιουργεί μία εκρηκτική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας.  

Τα θέματα που είναι στο «τραπέζι»

Συγκεκριμένα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας πρέπει να τοποθετηθούν για το πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης – αλλά και για το πότε θα καταργηθεί η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ΝΕΑ τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν κάνει τα μέλη της επιτροπής να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίστωση χρόνου έως ότου λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Πού αποδίδεται η αύξηση στον αριθμό των λοιμώξεων

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση στον αριθμό των λοιμώξεων αφενός στις συναθροίσεις της Αποκριάς, τη χαλάρωση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ προβληματίζονται για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πορεία της πανδημίας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα 

Την ίδια ώρα αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν στο ιικό φορτίο στα λύματα σε 8 από τις 13 περιοχές που εξετάζονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 21 έως 27 Μαρτίου 2022 σε σχέση με την εβδομάδα 14 έως 20 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+41%), στα Ιωάννινα (+108%), στον Άγιο Νικόλαο (+233%) και στο Ηράκλειο (+291%). Οριακή ήταν η αύξηση στην Πάτρα (+20%), στο Ρέθυμνο (+13%), στα Χανιά (+29%) και στη Θεσσαλονίκη (+29%).

Αντίθετα καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-36%) και στην Ξάνθη (-31%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Λάρισα (-11%) και στο Βόλο (-10%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Κέρκυρα (-5%)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κολούμπια- Minouche Shafik
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
Η 'Ενωση των Καθηγητών αναφέρει ότι η απόφαση "λήφθηκε χωρίς διαβούλευση με τη Γερουσία, κατά παράβαση των καθιερωμένων διαδικασιών, με προσφυγή στις...
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία