koronoios
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εβδομάδα αποφάσεων - Οι κρίσιμες ημερομηνίες - Τι θα γίνει με τα self test στους ανεμβολίαστους

Εβδομάδα αποφάσεων ξεκινάει σχετικά με την άρση των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού με την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συνεδριάζει την Τετάρτη για να αποφασίσει τις εισηγήσεις που θα κάνει προς την Κυβέρνηση. 

Ύστερα από την απόφαση για αναστολή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, αναμένεται και η απόφαση για την κατάργηση των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και η σταδιακή χαλάρωση ως προς τη χρήση της μάσκας και των rapid test.

Οι ημερομηνίες «κλειδιά» 

Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται οι αλλαγές και η σταδιακή άρση των μέτρων με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη χρήση της μάσκας να βρίσκονται στο προσκήνιο. Υπάρχει η συζήτηση για την κατάργηση της χρήσης του πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, με δεδομένο μάλιστα ότι το πιστοποιητικό δεν απαιτείται ήδη για σειρά δραστηριοτήτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο ακόμα οι απόψεις των ειδικών δεν συγκλίνουν καθώς υπάρχουν οι θέσεις ότι θα πρέπει το πιστοποιητικό να καταργηθεί στις 18 Απριλίου, δηλαδή πριν από το Πάσχα. Η δεύτερη άποψη που ακούγεται στην Επιτροπή των Ειδικών είναι για τις 2 Μαΐου, ώστε να μην περιοριστεί κάπως η κατάσταση μέσα στο Πάσχα. Τέλος υπάρχουν και ακόμα πιο αυστηρές απόψεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν θα υιοθετηθούν για άρση του μέτρου των πιστοποιητικών τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των μέτρων που ισχύουν έως και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάθονται τώρα μόνο έξω και μόνο με αρνητικό rapid test ή μοριακό.

Τι θα γίνει με τη μάσκα – Πού θα παραμείνει υποχρεωτική

Στην εξίσωση της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό μπαίνει και η χρήση της μάσκας, καθώς ακούγεται και η άποψη πως η ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς πιστοποιητικά στους κλειστούς χώρους μπορεί να επιτραπεί μόνο με τη διατήρηση του μέτρου της προστατευτικής μάσκας.

Πάντως ένα από τα σενάρια που κυκλοφορεί είναι ότι από αρχές Μαΐου η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους δε θα είναι υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση. 

Υποχρεωτική αναμένεται να παραμείνει σε νοσοκομεία, δομές υγείας, δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων, σουπερμάρκετ και Μέσα Μεταφοράς.

Από την άλλη πλευρά σε εστίαση και κομμωτήρια αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική μόνο για τους εργαζόμενους

Τι θα γίνει με τα self test στους ανεμβολίαστους

Το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για τα self test στους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια και τουρισμό. Εκεί, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα από δυο που είναι σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

albanian police
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Η αστυνομία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι εντοπίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Μποντρις από τους γείτονές τους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις...
Θρίλερ στην Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του
Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
viasmos
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών
O 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών