αεροπλάνο, ουρανός, πτήση, πουλιά
Η υπηρεσία Λονδίνο-Τόκιο πετάει πλέον πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά, τη Γροιλανδία και την Ισλανδία, γεγονός που έχει αυξήσει τον μέσο χρόνο πτήσης από λίγο πάνω από 12 ώρες σε περίπου 14 ώρες και 30 λεπτά.

Το κλείσιμο του ρωσικού εναέριου χώρου για ορισμένους διεθνείς αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων πολλών ευρωπαϊκών, ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές.

Για ορισμένες πτήσεις, όπως αυτές που συνδέουν την Ευρώπη με τη Νοτιοανατολική Ασία, αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό, δεδομένου ότι η Ρωσία, η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, βρίσκεται ακριβώς ανάμεσά τους.

Το πρόβλημα απεικονίζεται καλύτερα από την πτήση της Finnair από το Ελσίνκι στο Τόκιο.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, τα αεροπλάνα του εθνικού αερομεταφορέα της Φινλανδίας απογειώνονταν και έμπαιναν γρήγορα στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ρωσίας, διασχίζοντάς τον για πάνω από 4.800 χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια