Πάτρα
Η έκκληση της μητέρας- «Κάποιος λέει ψέματα»

Σε εξέλιξη  βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν νοσηλευτές και γιατροί από δύο νοσοκομεία στην Πάτρα όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή στην Αθήνα.

Στελέχη των Αρχών μιλούν για μία έρευνα που έχει λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση και για "εξαιρετικά κατατοπιστικές καταθέσεις", τονίζοντας, παράλληλα, πως "γίνονται προσεκτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης".

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες.

Τι εξετάζουν οι ιατροδικαστές

Οι ιατροδικαστές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών, κάνουν λόγο για ανάγκη νέων γονιδιακών ελέγχων των γονέων για "αφανείς νόσους" που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων, που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα οι αρχές θα αναζητήσουν κοινά στοιχεία και ομοιότητες στις τρείς ιατροδικαστικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εκθέσεις, αναζητώντας κοινό παράγοντα-αίτιο που προκάλεσε το θάνατο. Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί η Μαλένα, η Ιριδα και η Τζωρτζίνα από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Η έρευνα που έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών έχει ως βασικό ζητούμενο να διαπιστωθεί αν έφταιξαν κάποιοι για τον θάνατο των παιδιών.

"Κάποιος λέει ψέματα"

"Παρακαλώ θερμά να επισπευσθεί η όλη διαδικασία, για να δούμε τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά", ζητούσε λίγες μέρες πριν η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Αναφερόμενη στον αιφνίδιο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναρωτήθηκε: "πώς γίνεται να λένε ‘κάναμε ακτινογραφία και δεν βρήκαμε τίποτα’ και από την άλλη να ήταν σε οξυγόνο;", ενώ πρόσθεσε ότι "ένα παιδί που είναι καλά, δεν έχει λευκά (αιμοσφαίρια) 20.000. Άρα, κάποιος λέει ψέματα".

Εδώ και λίγες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, λαμβάνουν καταθέσεις από τους γιατρούς που παρακολούθησαν την πορεία της υγείας του κοριτσιού, για να διαπιστώσουν εάν τα λεγόμενα τους και οι περιγραφές τους επιβεβαιώνουν ή καταρρίπτουν τα στοιχεία και τα ιατρικά δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές.

"Οι γιατροί λένε συνέχεια ‘εμείς δεν έχουμε εικόνα’. Υπάρχει βίντεο καταγραφής περιστατικού της Τζωρτζίνας και εκεί όταν θα δοθεί στις αρχές θα σας λυθεί και η απορία πόση ώρα μετά ήρθαν οι γιατροί, πότε τους φώναξα, πότε ήρθαν και τι τους είπα. Τους σπασμούς, όλο το επεισόδιο, βραδυκαρδία, πότε χτύπησε ο απινιδωτής, είναι όλα καταγεγραμμένα, μέσα στη νοσηλεία της", ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα, απευθύνοντας έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekklisia.jpg
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα
Η ιστορία του στυγερού εγκλήματος που έμεινε στην ιστορία ως η «συνωμοσία των Πάτσι»
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα