ploio fotia kerkyra2
ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ / INTIME NEWS
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν οι έρευνες στο πλοίο που πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας - Αγωνία για τα άτομα που αγνοούνται

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia» που παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας, με τη φωτιά να μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν. Όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, το θερμικό φορτίο στο πλοίο είναι ανεβασμένο, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης όμως στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα, η επιχείρηση διάσωσης των δύο ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Πρόκειται για δύο οδηγούς - έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο - που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι δύο φέρεται να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγου του καπνού που εισέπνευσαν, με τον Βούλγαρο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και να έχει διασωλήνωθεί.

Οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες.

Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βιασμός
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία
Φταίει η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, η κρίση, η πανδημία ο σύγχρονος πολιτισμός και η τραπ μουσική ή όλα αυτά μαζί;
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία