Κατά τη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν εξειδικευμένα τεχνικά θέματα όπως τα πρωτόκολλα προστασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σε μία νέα καθημερινότητα με λιγότερα μέτρα έναντι του κορονοϊού για τους εμβολιασμένους, μπαίνει η χώρα από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου καθώς αποφασίσθηκε τελικώς να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί που ισχύουν στη διασκέδαση αλλά και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αρχικά είχαν αντιρρήσεις να αρθούν τα περισσότερα μέτρα τα οποία ζητούσε κυβέρνηση, τελικώς φαίνεται ότι υπέκυψαν και έδωσαν την έγκριση τους προκειμένου η καθημερινότητα των Ελλήνων να μπει πάλι σε πιο κανονικούς ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι στην τηλεδιάσκεψη όπου αποφασίστηκε να χαλαρώσουν τα περισσότερα μέτρα, παρέστη και ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης διαδικτυακά.

Η κυβέρνηση και τα μέτρα

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, κυβέρνηση εδώ και καιρό θέλει να αρθούν τα περισσότερα μέτρα προκειμένου να κινηθεί κανονικά η οικονομία και να καλυφθούν οι οποίες επιβαρύνσεις είχαν οι επιχειρήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω των περιορισμών. Γι’ αυτό και μέσα στα αιτήματα της κυβέρνησης προς την επιτροπή των επιστημόνων ήταν να καταργηθούν τα περισσότερα μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς. Οι επιστήμονες παρά το γεγονός ότι είχαν σοβαρές ανησυχίες για τους όρθιους στην ψυχαγωγία, τελικώς έδωσαν το πράσινο φως.

Βέβαια όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ειδικοί ενημέρωσαν την κυβέρνηση αναλυτικά για τους κινδύνους που ενέχει η απόφαση της απόλυτης απελευθέρωσης της χώρας, έστω κι αν αφορά μόνο τους εμβολιασμένους.

  • Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα και στην αύξηση της πληρότητας στο 50% από 10% που είναι μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες όπως λένε πηγές του ethnos.gr δεν είχαν ιδιαίτερες αντιρρήσεις καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ανοιχτούς χώρους και μπορούν να τηρηθούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν. Σημειώνουν μάλιστα όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ότι είναι θέμα και ατομικής ευθύνης πλέον για το αν κάνεις θα προστατευθεί από τον ιό ή όχι. Άλλωστε στις αθλητικές διοργανώσεις επιτρέπεται η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους.
  • Οι σχολικές εκδρομές πάντως από την άλλη ήταν αίτημα του υπουργείου Παιδείας εδώ και καιρό καθώς οι μαθητές έχουν στερηθεί τις εκδρομές τους τα τελευταία δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. «Είναι θέμα κοινωνικοποίησης των παιδιών να πηγαίνουν σχολικές εκδρομές μετά από δύο χρόνια με αυστηρά μέτρα, έλεγε μέλος της επιτροπής στο ethnos.gr.
  • Ταυτόχρονα, από την άλλη εβδομάδα επανέρχονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πίσω σε δια ζώσης εργασία αφού η απόφαση των ειδικών και της κυβέρνησης προβλέπει στο 20% πλέον την τηλεργασία.
  • Οι καρναβαλικές παρελάσεις όμως είχαν ήδη αποφασισθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση ότι δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς θα επιτρέπονται μόνο κάποιες οργανωμένες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους και μόνο για τους εμβολισμένους. Κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι ειδικοί.
  • Οι επιστήμονες αποφάσισαν όμως και για τα συνέδρια τα οποία πλέον θα μπορούν να έχουν πληρότητα 100% αλλά μόνο με εμβολιασμένους, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να τα παρακολουθούν διαδικτυακά.

 

Κατά τη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν εξειδικευμένα τεχνικά θέματα όπως τα πρωτόκολλα προστασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Δώρο Πάσχα σε ευάλωτους: Τα τέσσερα σενάρια για δικαιούχους και ποσά – Πότε θα ληφθούν αποφάσεις

Διακίνηση με τη Mariana van Zeller: Μυστικά εργαστήρια ναρκωτικών και απατεώνες που πουλούν διαδικτυακό έρωτα - Το ταξίδι συνεχίζεται στα βρώμικα νερά της σύγχρονης παρανομίας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypourgeio-eksoterikon-ktirio.jpg
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια», η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο...
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση 173 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό...
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις