Αττική Οδός: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την αποζημίωση- Ποιοι μένουν εκτός
Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις όσων εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι η Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων μέσω του site της www.aodos.gr www.aodos.gr (στην ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022») για τους οδηγούς, των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022, θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00.

Οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου όπως και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές, για να λάβουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Επίσης, ζητείται τηλέφωνο, email και τραπεζικός λογαριασμός για την καταβολή των χρημάτων, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης.

Για πληροφορίες σχετικά με την Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο από 4/2/2022 Δελτίο Τύπου της Αττικής Οδού: https://www.aodos.gr/2022/arthro/anoixe-i-platforma-kataxorisis-aitimaton-gia-tous-odigous-ton-oximaton-pou-apokleistikan-stin-attiki-odo-ti-deftera-24-1-2022/

Εκτός αποζημίωσης εκατοντάδες πολίτες

Ξεκίνησαν οι αγωγές από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Μάλιστα, ήδη οκτώ πολίτες έχουν καταθέσει την πρώτη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού διεκδικώντας 128.000 ευρώ, ωστόσο η ταλαιπωρία των οδηγών δεν έχει τέλος, αφού υπάρχουν περιπτώσεις με «ψιλά» γράμματα όπου θα αφήσουν εκτός αποζημίωσης εκατοντάδες πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, η καταβολή της αποζημίωσης αφορά σε οχήματα και όχι σε οδηγούς ή επιβαίνοντες σε οχήματα. Αυτό εγείρει σημαντικά προβλήματα καθώς δεν αποζημιώνονται με 2.000 ευρώ όλοι οι επιβαίνοντες σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ή ταξί, καθώς και εκείνοι που οδηγούσαν εταιρικά αυτοκίνητα ή οχήματα που έχουν αποκτηθεί μέσω leasing.

Παράλληλα, για την είσπραξη της αποζημίωσης των 2.000 ζητείται από τους πολίτες δήλωση παραίτησης από άλλη αποζημίωση μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΔΣΑ έχει επισημάνει ότι κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να παραιτηθεί από την αξίωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας