Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ομολόγησε ο 23χρονος – Έρχονται δύο ακόμα συλλήψεις
Οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη δύο ακόμα δραστών και από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο ακόμα συλλήψεις

Ομολόγησε το έγκλημα ο 23χρονος που συνελήφθη νωρίτερα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία, είχε συλληφθεί το 2019 για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, τον 23χρονο αναγνώρισε φίλος του Άλκη, ενώ εντοπίζεται σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης παράτησαν το αυτοκίνητο τρομαγμένοι, ακανόνιστα και χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φερόμενος ως δράστης έχει άδεια παραμονής στη χώρα καθώς κατάγεται από την Αλβανία. Ο συλληφθείς αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Επιπλέον, στην επίθεση φαίνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ μάλιστα βρέθηκε και το δολοφονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε και αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μάλιστα σε ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε τη σύλληψη του δράστη.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη δύο ακόμα δραστών και από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο ακόμα συλλήψεις.

Οδύνη

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, σήμερα, στη Βέροια o 19χρονος... «Το μόνο που επιθυμεί ο πατέρας μετά από τον τραγικό χαμό του παιδιού του είναι να πραγματοποιηθεί ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη-ΠΑΟΚ». 

Το μήνυμα αυτό μετέφερε σύμφωνα με το thesstoday.gr, φιλικό πρόσωπο από το περιβάλλον της οικογένειας, μετά την κηδεία του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στη Βέροια.

Τα χρήματα από τον αγώνα σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας είναι να δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

«Αυτό που ζητάει ο πατέρας είναι ο αγώνας να διεξαχθεί σε όσο γίνεται πιο φιλικό κλίμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τις διοικήσεις των ομάδων ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας».

Η ανακοίνωση της ααστυνομίας

Ανακοίνωση για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, με κίνητρο οπαδικές διαφορές, εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Κατά πληροφορίες, είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ φέρεται να είχε απασχολήσει και το 2019 τις διωκτικές αρχές για οπαδικό επεισόδιο στο Πανόραμα. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σύνδεσμο φιλάθλων αθλητικής ομάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο