Μείωση της θνητότητας κατά 52% στους βαριά νοσούντες από τον κορονοϊό και ταχύτερη ανάρρωση δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης κλινικής μελέτης για τη νέα θεραπεία με τα Τ λεμφοκύτταρα, δίνοντας ελπίδες για αποτελεσματική και γρηγορότερη ανάρρωση νοσηλευόμενων COVID-19 ασθενών.
Την κλινική μελέτη «έτρεξε» η Αιματολογική Κλινική με τη συνδρομή COVID κλινικών και ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης και το Ανοσολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο».
Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη αυτή πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση και να εγκριθεί η υλοποίησή της.
Μετά από παρέμβαση της Γιάννας Αγγελοπούλου και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» χρηματοδοτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος για την παραγωγή του φαρμάκου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom