iereas
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Βγάζουν το στήθος απ’ έξω και προκαλούν τον κόσμο» - Πιστή κάνει victim blaming υπερασπίζεται τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό

Σε άνευ προηγουμένου προκλητικές δηλώσεις προχώρησε μια πιστή στην γειτονιά της εκκλησίας όπου λειτουργούσε ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα κατηγορεί τις γυναίκες θύματα βιασμού και την «προκλητική» ενδυμασία τους και όχι τον ιερέα για τις πράξεις του. 

«Στην γειτονιά ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Καθόταν με την οικογένειά του, έπινε μία πορτοκαλάδα και έφευγε. Τώρα τι θέλουν τα κοριτσάκια αυτά, μπορείτε να μου πείτε. Όταν βγάζουν τα βυζάκια απ’ έξω και προκαλούν τον κόσμο, καλά είναι; Ένας άγιος άνθρωπος. Τα παιδάκια του κάθε Κυριακή κρατάνε τα εξαπτέρυγα. Εγώ δεν τα πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο τις απόψεις της συγκεκριμένης γυναίκας δεν συμμερίζονται άλλες πιστές που τόνισαν πως ο ιερέας είναι «υπεύθυνος και υπόλογος» για τις επαίσχυντες πράξεις του. 

«Υπεύθυνος και υπόλογος είναι ο κάθε ένας για αυτά που κάνει και που λέει. Την εκκλησία κουραστήκαμε να την κάνουμε από το υστέρημά μας», είπε μία γυναίκα, ενώ μία άλλη δήλωσε «πέσαμε από τα σύννεφα. Από την Ακρόπολη. Τα συναισθήματα να τα έχει αυτός που τα έκανε αυτά. Τον είχαμε για καλό άνθρωπο»

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και για πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος κληρικόςκατηχητής στο ενοριακό θρησκευτικό σχολείο όπου πήγαινε η 17χρονη σήμερα, παθούσα, φέρεται να είχε τελέσει τις πράξεις που του αποδίδονται το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020 και ενώ το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών έως και τα 16 της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα