Ερμού, χιόνια, κόσμος, αγορά, πάγος
Στο τραπέζι θα βρεθεί και πάλι το θέμα της αύξησης της πληρότητας στα γήπεδα από 10% που είναι σήμερα σε 20–30%.

Εκτός απρόοπτου αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας ώστε να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να αρθούν ή όχι τα μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία έχουν ισχύ έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Η τηλεδιάσκεψη των ειδικών αναμένεται να γίνει στις 14:00 ώστε να αποφασίσουν για το τι θα γίνει με τα μέτρα. Ήδη έχει σταλεί πρόσκληση στα μέλη της επιτροπής από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ στο τραπέζι είναι η πιθανότητα για μερική άρση των μέτρων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι σταδιακά να μπει ο Φεβρουάριος με λιγότερους περιορισμούς, για αυτό και οι ειδικοί θα εξετάσουν ότι και την περασμένη εβδομάδα.

Βέβαια με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει έστω και μερική άρση των μέτρων, καθώς οι καθημερινοί δεκάδες θάνατοι από την πανδημία φοβίζουν κυβέρνηση και ειδικούς.

Ειδικά όμως αυτήν την εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει πραγματική επιδημιολογική εικόνα ειδικά στην Αττική. Άλλωστε λόγω των προβλημάτων από το χιόνι πολλοί λιγότεροι πολίτες στο Λεκανοπέδιο πήγαν για τεστ, είτε στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Βέβαια η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και αυτήν την εβδομάδα εάν μπορεί να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία, παρότι εξακολουθεί να προβληματίζει το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων εάν δοθεί ελευθέρας για τη μουσική, όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός.

Εάν πάντως επιτραπεί η μουσική από τις αρχές του επόμενου μήνα, αυτό θα έχει ως βασική προϋπόθεση στα καταστήματα ψυχαγωγίας να υπάρχουν μόνο καθήμενοι πελάτες και με τα τραπέζια σε απόσταση.

Κατά τα άλλα στο τραπέζι θα βρεθεί και πάλι το θέμα της αύξησης της πληρότητας στα γήπεδα από 10% που είναι σήμερα σε 20–30%.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα» – Τι καταγγέλλει κάτοικος της Παιανίας

Κακοκαιρία: Από το 1925 ζητείται Ελπίς κι αυτή χάνεται στο χιόνι – 100 χρόνια κρυμμένος στα ζεστά ο κρατικός μηχανισμός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...