giannis oikonomou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ημέρα γενικής αργίας η Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η Τρίτη να κηρυχθεί ημέρα γενικής αργίας, ώστε να μην προκληθούν σοβαρότερα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, η οποία έχει αρχίσει ήδη να παραλύει τη χώρα.

«Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα αξιολογηθεί από την πολιτική προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της», απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, τονισε πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια το εθνικό οδικό δίκτυο και οι βασικές οδικές αρτηρίες να μείνουν ανοιχτές» με γνώμονα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη

«Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική αναμένεται να ενταθούν τις μεσημεριανές ώρες ενώ δύσκολες θα συνεχίσουν να είναι οι συνθήκες και αύριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία», ανέφερε.

Επεσήμανε πως ενεργοποιήθηκαν ενιαία συντονιστικά κέντρα στις περιοχές που απειλούνται από την κακοκαιρία με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργεία σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές με δύσκολη πρόσβαση

Πρόσθεσε πως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Στην Αττική μεταδόθηκε μήνυμα από το 112 να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις και ισχυρή σύσταση απηύθυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το οδικό δίκτυο και βασικές αρτηρίες του να παραμείνουν ανοιχτές ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Για τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια συνίσταται να επικοινωνούν με το 100 ή το 112. Από τις 12:00 το μεσημέρι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπλέκονται στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά και πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις, ευχαριστώντας όσους εμπλέκονται στη διαδικασία.

«Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικοοικονομικού βίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)
Πράσινο φως για τον Οδηγό Υλοποίησης των «Συμπράξεων Ερευνητικής Αριστείας» - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)
συντα
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Συντάξεις χηρείας και ορφανίας: Πώς η κατάργηση της δεύτερης εθνικής σύνταξης οδηγεί σε φτωχοποίηση χιλιάδες δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα σύνορα ανάμεσα σε Νέο Σούλι και Ριγανόκαμπο.
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
«Πονάω σε όλο μου το κορμί. Εχω μώλωπες σε χέρια, πλάτη και πόδια» λέει η μητέρα και πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες