giannis oikonomou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ημέρα γενικής αργίας η Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η Τρίτη να κηρυχθεί ημέρα γενικής αργίας, ώστε να μην προκληθούν σοβαρότερα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, η οποία έχει αρχίσει ήδη να παραλύει τη χώρα.

«Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα αξιολογηθεί από την πολιτική προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της», απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, τονισε πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια το εθνικό οδικό δίκτυο και οι βασικές οδικές αρτηρίες να μείνουν ανοιχτές» με γνώμονα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη

«Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική αναμένεται να ενταθούν τις μεσημεριανές ώρες ενώ δύσκολες θα συνεχίσουν να είναι οι συνθήκες και αύριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία», ανέφερε.

Επεσήμανε πως ενεργοποιήθηκαν ενιαία συντονιστικά κέντρα στις περιοχές που απειλούνται από την κακοκαιρία με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργεία σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές με δύσκολη πρόσβαση

Πρόσθεσε πως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Στην Αττική μεταδόθηκε μήνυμα από το 112 να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις και ισχυρή σύσταση απηύθυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το οδικό δίκτυο και βασικές αρτηρίες του να παραμείνουν ανοιχτές ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Για τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια συνίσταται να επικοινωνούν με το 100 ή το 112. Από τις 12:00 το μεσημέρι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπλέκονται στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά και πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις, ευχαριστώντας όσους εμπλέκονται στη διαδικασία.

«Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικοοικονομικού βίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
εκπαιδευτικοσ
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα
Στην καρδιά του σχεδίου βρίσκεται η πρόβλεψη για μείωση κατά μία ώρα του διδακτικού ωραρίου για όσους εκπαιδευτικούς έχουν συμπληρώσει πάνω από 20...
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα