georgia-mpika
Καταθέτουν σήμερα ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία

Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινά σήμερα, για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου προσπαθούν να παγιδέψουν κοπέλες με τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας τες να εκδίδονται σε πάρτι.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία.

Όπως τόνισε στο Open ο δικηγόρος του θύματος, Αθανάσιος Ζιώγας: «Γίνονται συνεχόμενες καταθέσεις ανθρώπων που έχουν κληθεί από την ανάκριση για διευκρίνιση περιστατικών. Θα καταθέσουν απ’ ότι ξέρω ένας κύριος που πήρε τη Γεωργία την ημέρα που ξύπνησε στο ξενοδοχείο και αντιλήφθηκε που είναι. Ο εργοδότης της έχει καταθέσει και κάποιοι άλλοι».

«Δεν είναι νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι όλα τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν στο πάρτι πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταθέσουν», συμπλήρωσε.

«Η πραγματογνωμοσύνη ολόκληρη που αφορά την ιατροδικαστική, το DNA, το αίμα και τα ούρα διατάχθηκαν από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το οποίο ξεκίνησε όλη τη διαδικασία. Άρα αφού τα διέταξε το τμήμα έρχονται στο τμήμα και μετά προωθούνται προς την ανακρίτρια. ‘Έτσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι η λογική; Η ανακρίτρια αφού παραλάβει όλο αυτό το υλικό μπορεί να διατάξει και δική της πραγματογνωμοσύνη. Διαφορετική. Άλλη. Έρχομαι τώρα στο να δούμε ποιος διαδίδει αυτές τις ειδήσεις και από που περνάνε ας πούμε αυτά τα αποτελέσματα. (…) Σας λέω το εξής. Μόλις άκουσα χθες από τα ΜΜΕ ότι έχουν εκδοθεί αποτελέσματα του DNA, της τοξικολογικής και διάφορα άλλα που λέγανε χωρίς κάποια σαφήνεια επικοινώνησα με την ανάκριση. Σάββατο όμως τα γραφεία της ανάκρισης δεν λειτουργούν συνεπώς αν ήταν εκεί η υπάλληλος, η γραμματέας, η ανακρίτρια για να παραλάβουν κλπ προφανώς θα μιλούσα μαζί τους. Επικοινώνησα με το Αστυνομικό Τμήμα που ξεκίνησε τη διαδικασία, μίλησα με τον ευγενικό αναπληρωτή διοικητή του τμήματος ο οποίος προΐσταται της διαδικασίας και μου λέει δεν έχει έρθει στο τμήμα που παρήγγειλε τη διαδικασία κάποιο αποτέλεσμα», τονίζει ο δικηγόρος.

«Δεν έχει παραδοθεί τίποτα. Πώς βρίσκεται ο φάκελος στην ανακρίτρια τη στιγμή που δεν έχουν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα; Πώς γνωρίζουν αυτοί που λένε από ένα κλειστό φάκελο τι περιέχει μέσα;», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

Αναμένoται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Οι δικαστικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν και μετά να ενώσουν τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του μοιραίου Πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Καίρια στοιχεία: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού που αναμένονται από την Ελβετία, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν καταλήξει σε ελληνικά εργαστήρια αλλά και υλικό από κάμερες του ξενοδοχείου, κινητά τηλεφώνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.

Μέχρι σήμερα η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

Στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια αναμένεται να προωθηθούν τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τα ελληνικά εργαστήρια. Παράλληλα και ο φάκελος με τα αποτελέσματα της εξέτασης βιολογικού υλικού που έχει σταλεί στην Ελβετία για ανίχνευση υπνωτικής ή ναρκωτικής ουσίας, αναμένεται να φτάσει στα χέρια των αρχών μέσα στην εβδομάδα. Τότε και μόνο τότε θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Εάν αποδειχθεί ο ομαδικός βιασμός από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και από το DNA που έχει ληφθεί, αλλάζει το κατηγορητήριο και οι ποινές για τους δράστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα