nteliveri dianomeas
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εργαζόμενοι στην εστίαση ζητούν άμεση απαγόρευση του ντελίβερι με μηχανάκι εν όψει κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Την άμεση απαγόρευση του ντελίβερι με μηχανάκι μέσα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό απαιτεί με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, εν όψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει χιόνια και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτων ζητά «άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας», καθώς και «άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ

ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να  κυμανθεί  τις επόμενες  μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες χιονιά.

Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε για άλλη μια φορά έναν συνάδελφό μας. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας .

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
foroum
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum
«Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι παρουσιάσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των φοιτητών/τριών και τη μεταφορά της πανεπιστημιακής γνώσης...
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum