Νεαρή γιατρός καταγγέλλει κλινικάρχη για απόπειρα βιασμού
Κλινικάρχης φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει την γιατρό, ενόσω εργαζόταν στην κλινική του

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ψυχιατρική κλινική «Σινούρη» στην Κηφισιά, πραγματοποίησε σήμερα η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ), προκειμένου να καταγγείλει με τη μεριά της την απόπειρα βιασμού γιατρού, η οποία κατηγορεί ως θύτη τον εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών «Σινούρη» και «Γαλήνη».

Σύμφωνα με την καταγγελία που φέρνει στο φως η ΑΣΚΥ, ο κλινικάρχης φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει την γιατρό, ενόσω εργαζόταν στην κλινική του. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει και να τηλεφωνήσει στον πατέρα της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη. Ο γνωστός κλινικάρχης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, όμως του ασκήθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος.

Τι είπε η 25χρονη

Η νεαρή γιατρός Σεμίνα Ψυχογιοπούλου προσελήφθη στην κλινική «Σινούρη» τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως είπε σε γνωστή ιστοσελίδα, θέλει να ακολουθήσει την ψυχιατρική και ξέροντας ότι η συγκεκριμένη κλινική είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, έστειλε το βιογραφικό της και άμεσα την προσέλαβαν.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως επιφύλασσε μία ιδιαίτερα οδυνηρή  έκπληξη για την εργαζόμενη ιατρό. Λίγο πριν το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του κλινικάρχη για ένα αυστηρά υπηρεσιακό και μάλιστα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορούσε την πανδημία, ο Κωνσταντίνος Κανέλλας της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η επίθεση ήταν βίαιη. Την τράβηξε από τα ρούχα, την άγγιξε παρά την αντίσταση της στο στήθος και άρχισε να την φιλάει. Ήταν μία σεξουαλική επίθεση με πρόθεση την τέλεση γενετήσιας πράξης με την νεαρή γυναίκα παρά την θέληση της. Ήταν δηλαδή η πρώτη φάση απόπειρας βιασμού. 

«Μου έπιασε το στήθος και με έγλειφε στο στόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η νεαρή γιατρός κατάφερε να ξεφύγει. Κατέφυγε σε ένα διπλανό γραφείο, όπου μετά την αποχώρηση του προσωπικού διπλοκλειδώθηκε. Στη συνέχεια η νεαρή γιατρός κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, η Αστυνομία κατέφθασε στην κλινική και προσήγαγε τον κλινικάρχη.

Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία της, η γιατρός άρχισε να δέχεται μηνύματα στο κινητό της από εργαζόμενες που είχαν πέσει κι αυτές θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από το ίδιο άτομο: «Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνεις, εμείς δεν μπορούμε διότι θα χάσουμε τη δουλειά μας», «Δεν είσαι μόνο εσύ στην οποία τα έκανε. Γνωρίζω κι άλλο άτομο το οποίο κλείδωσε στο γραφείο», «Έχει ξαναγίνει σε φαρμακοποιό», «Έχω πάθει σοκ, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια εκεί μέσα» ήταν κάποια από αυτά.

Η Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών

«Οι κλινικές «Σινούρη» και «Γαλήνη» αποτελούν χρυσωρυχεία της ιδιωτικής ψυχικής υγείας, εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της καταφανούς πριμοδότησής τους, με σχετικές νομοθετήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οι γυναίκες είναι πλειοψηφία όμως αμείβονται κατά μέσο όρο με χαμηλότερους μισθούς και εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ακόμη χρειάζεται να μην ξεχνάμε, πως η κλινική «Σινούρη» και ο εν λόγω κλινικάρχης ήταν εκείνοι που προσλαμβάνανε ως ψυχολόγο «που θα υποστήριζε τους ασθενείς και θα προήγαγε τα ανθρώπινα δικαιώματα» την Ουράνια Μιχαλολιάκου, την ώρα που το αντιφασιστικό κίνημα έδινε τη μάχη οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να μπουν στη φυλακή.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιδοτεί με την πολιτική της τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει στην άμεση ΕΠΙΤΑΞΗ τους. Οι πλούσιοι, ισχυροί της ψυχικής υγείας διαπλεκόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ως τη Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως οι εργαζόμενες γυναίκες είναι ιδιοκτησίες τους και πως έχουν τις πλάτες ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις ακόμη και μέσα σε μια κλινική γεμάτη ασθενείς και εργαζόμενους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας