oaed
Intime p.a. | INTIME
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, έχει διάρκεια 12 μηνών - Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 86.000 θέσεων εργασίας μέσα στο 2022, που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την εβδομάδα που πέρασε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «από Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρώτο από τα 11 νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που θα «τρέξουν» φέτος και αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω με έμφαση στις γυναίκες, στις Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (με βάση τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και πιο συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 17 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης επισκέφθηκαν την ελληνική βιομηχανία τροφίμων ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ που εδρεύει στο Περιστέρι, έχει εξαγωγικό προσανατολισμό και απασχολεί 14 εργαζομένους που είναι ωφελούμενοι προηγούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, εκ των οποίων πολλοί πτυχιούχοι με υψηλή εξειδίκευση.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Τα προγράμματα που θα δημιουργήσουν 86.000 νέες δουλειές μέσω ΟΑΕΔ αυτή τη χρονιά άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται, καθώς ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρώτο από αυτά. 4.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους πάνω από 30 ετών, με έμφαση στην Αττική. Στην επιχείρηση που ήρθαμε μαζί με το Διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με εργαζομένους που προηγουμένως ήταν άνεργοι και βρήκαν δουλειά χάρη σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Διαπιστώσαμε πως είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και φυσικά από τη βοήθεια του ΟΑΕΔ. Έκαναν κάποιες παρατηρήσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η δουλειά του Οργανισμού. Προφανώς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις παρατηρήσεις, αλλά και οι άνεργοι πρέπει να δουν πολύ σοβαρά την προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕΔ γιατί μπορεί να φανεί πολύ πιο χρήσιμη από όσο νομίζουν οι ίδιοι».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, έχει διάρκεια 12 μηνών και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια (τρέχον έτος και δυο προηγούμενα).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για διάστημα τουλάχιστον ένα μήνα κατά τη διάρκεια υπόδειξής τους από το οικείο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

• 466,5 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
• 559,8 € μηνιαία / 6.717,6 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
• 606,45 € μηνιαία / 7.277,4 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
• 653,1 € μηνιαία / 7.837,2 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
• 699,75 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

(Συμπεριλαμβάνονται δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας).

Οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
σχοινας
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
sxolikes-ekdromes-min_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών
Τα πρόσφατα περιστατικά με τη σύλληψη εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών...
Εκπαιδευτικοί: Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών