maria theodoridou
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Τι αναφέρει η Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό των εγκύων κατά του κορονοϊού και τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά νοσούν ηπιότερα από ό,τι οι ενήλικες

Εξήγηση για το γεγονός ότι τα παιδιά νοσούν από κορονοϊό ηπιότερα από ό,τι οι ενήλικες, με βάση πρόσφατες διεθνείς μελέτες έδωσε η πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ενώ αναφορά έκανε και για τον εμβολιασμό των εγκύων.

Όπως είπε, «από την αρχή γνωρίζαμε ότι η νόσος είναι πιο ήπια για τα παιδιά, παρότι η Όμικρον αύξησε τις νοσηλείες των παιδιών στα νοσοκομεία διεθνώς και ελαφρώς και στη χώρα μας». Όπως είπε, η νόσηση δεν είναι σοβαρή για τα βρέφη κάτω του ενός έτους και οι εισαγωγές τους στο νοσοκομείο γίνονται κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αναφερόμενη επίσης σε άλλη μελέτη, είπε πως δείχνει ότι η κυτταρική ανοσία στα παιδιά είναι διπλάσια από αυτή των ενηλίκων.

«Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών» τόνισε κυρία Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών» και αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή ήπιας λοίμωξης στο ανώτερο και όχι στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών. Η ίδια είπε ότι «τα παιδιά φαίνεται πως αναπτύσσουν ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς κατά της λοίμωξης covid-19».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών στις εγκύους, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι «πρόκειται για πληθυσμό αυξημένου κινδύνου» και προσθέτοντας ότι είναι λάθος να φοβούνται τα εμβόλια και να μην εμβολιάζονται, καθώς οι παρενέργειες για τις ίδιες αλλά κυρίως για το έμβρυο είναι σημαντικές από τον ιό.

Αναφερόμενη σε νεότερες μελέτες στις ΗΠΑ που έγιναν μεταξύ του 2000 και του 2021 και εξέτασαν τα ελλιποβαρή και πρόωρα βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ή όχι των εγκύων που τα κυοφορούσανε, τόνισε ότι η επίπτωση όσον αφορά την προωρότητα και τα ελλιποβαρή βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ήταν η ίδια σε εμβολισμένες και μη εγκύους. Αυτό σημαίνει όπως είπε ότι «ένθερμα πλέον το CDC συστήνει τον εμβολιασμό στις εγκύους που κυοφορούν αλλά και σε αυτές που πρόκειται να κυοφορήσουν» ως ασφαλή.

Επίσης αναφερόμενη σε άλλη μελέτη από τη Σκωτία είπε ότι αυτή δείχνει πως ο εμβολιασμός στην κύηση προστατεύει σημαντικά την μητέρα και το νεογνό, καθώς η λοίμωξη covid 19 σε ορισμένες περιπτώσεις δοκιμάζει την υγεία και των δύο.

Κάνοντας μία αναφορά, στο τέλος της τοποθέτησης της, για το μέλλον της πανδημίας, η ίδια είπε ότι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει αδυναμία προβλέψεων γι' αυτό ζητούν από όλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιάζονται».

Η πλημμελής εμβολιαστική κάλυψη παρατείνει την πανδημία κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια συμβάλλουν στην πρόληψη της εισαγωγής στο νοσοκομείο της βαριάς νόσησης, αλλά και του θανάτου.

Ιδίως για την παραλλαγή Όμικρον είπε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν δεκαπλάσια πιθανότητα να κολλήσουν τον κορονοϊό και εικοσαπλάσια να νοσήσουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όπως φάνηκε με την Όμικρον τα εμβόλια δεν μπορούν να αποτρέψουν την μόλυνση κάποιου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
pierrakakis
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Τι θα γίνει στα σχολεία στις 4 Απριλίου 2024, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφει ο ΓΓ Γιάννης Κατσαρός
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια