Κοινωνία 0

Λέκκας: «Φόβοι για μετασεισμούς – Θέλει προσοχή το ρήγμα»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μία πρώτη ανάγνωση επιχειρεί ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, για τον ισχυρό σεισμό στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής

Την εκτίμηση ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί σε ένα ρήγμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερη περίπτωση» εξέφρασε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.

Ο ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.48 στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής, ενώ έγινε αισθητός στο Άγιο Όρος, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Αττικής.

Ο Ε Λέκκας, μιλώντς στο Thesstoday.gr τόνισε ότι υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας, καθώς όπως εξηγεί στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το πώς θα συμπεριφερθεί. «Υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς. Το θέμα είναι δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το ρήγμα γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση», τόνισε ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν έχει δώσει πάρα πολλούς σεισμούς και χρειάζεται προσοχή. Οι μετασεισμοί θα σημειωθούν στο γύρο χώρο από Σιθωνία και Άγιο Όρος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 14.30 σημειώθηκε ένας μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας»

Ο δήμαρχος Πάρης Ντέμπλας μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ υπογράμμισε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση επηρέασε όλο τον δήμο Σιθωνίας.

«Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη». Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε και επισήμανε ότι «έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτίριο ή τραυματισμοί», ωστόσο, «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία