Πρασσάς: Μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση του κορονοϊού
«Η στάση μας θα πρέπει να είναι συντηρητική, αν και υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι», σύμφωνα με τον διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Γιάννη Πρασσά

Βιώνουμε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Γιάννη Πρασσά. Επιπλέον, τονίζει πως η στάση μας θα πρέπει να είναι συντηρητική, αν και υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι.

«Δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε όταν γίνεται μάχη στα νοσοκομεία. Καταλαβαίνω ότι η πανδημία είναι μία πολυδιάστατη κρίση, αλλά τη στιγμή που στα νοσοκομεία γίνεται μάχη και οι υγειονομικοί παλεύουν νυχθημερόν, θα περίμενα όλοι μας, ανεξάρτητα από τι λένε τα μέτρα, να κάνουμε όσο το περισσότερο υπομονή γίνεται. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πέσουν τα κρούσματα, σημασία έχει να αντέξει το σύστημα υγείας. Ας κρατήσουμε τις ασπίδες μας όρθιες, να κάνουμε υπομονή και να ξαναζυγίσουμε το θέμα σε λίγες εβδομάδες πιο ήρεμα, πιο καθαρά».

«Περιμένουμε αποκλιμάκωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες»

Ο κ. Πρασσάς έκανε λόγο πως αστικά κέντρα της χώρας έχουν φτάσει στην κορύφωση της Omicron , ενώ τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η αποκλιμάκωση. Ωστόσο ο ιός παραμένει επικίνδυνος, ακόμα κι όταν η Omicron δείχνει πιο ήπια από την Δέλτα.

«Μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα έχουν φτάσει στην κορύφωση της Omicron. Περιμένουμε αποκλιμάκωση στις επόμενες εβδομάδες. Η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δομικά προβλήματα. Θα πρέπει να καθίσουμε και να ζυγίσουμε ποιες είναι οι αναβαθμίσεις που θα πρέπει να κάνουμε συνολικά. Ο ιός αυτός δεν είναι καθόλου κρυολόγημα, ιδίως για τους ανεμβολίαστους. Το ότι η Omicron  είναι ηπιότερη από τη Δέλτα δεν σημαίνει ότι είναι ήπια. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα καταλήξει το παιχνίδι των διαφορετικών παραλλαγών».

Για το εμβόλιο δήλωσε πως είναι ο πιο ασφαλής, αποτελεσματικός και καλά μελετημένος τρόπος προστασίας κατά του COVID και βρίσκει παρανοϊκή την σκέψη ότι υπάρχει κόσμος που προτιμάει τα φάρμακα έναντι του εμβολίου.

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα δήλωσε πως προσωπικά θεωρεί ότι οι νοσήσαντες θα έπρεπε να επιστρέφουν στην εργασία τους κατόπιν αρνητικού τεστ.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τέταρτη δόση. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, δεν θα υπήρχε καμία ταραχή, κανένας πανικός. Μελλοντικά και δεδομένου ότι ο ιός θα είναι μαζί μας, είναι απίθανο να μην κολλήσει κάποιος. Μπορεί η Όμικρον να είναι υπερματαδοτική, έχουμε όμως εργαλεία που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Έχουμε σοβαρούς λόγους να πούμε ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους πολύ καλύτερα. Ας κάνουμε υπομονή για να το ξαναζυγίσουμε πιο ώριμα», κατέληξε ο κ. Πρασσάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα