efimerida avgi
Menelaos Myrillas / SOOC
Δεν κλείνει η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αυγή» - Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κλείνει τελικά το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή», καθώς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να γίνει εξυγίανση εν λειτουργία.

Σύμφωνα με με πληροφορίες, με ομόφωνη απόφαση το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ενάντια στο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο «επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας θα έφερνε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη σειρά κινητοποιήσεων και συλλογής υπογραφών για τη στήριξη του αγώνα τους.

Ταυτόχρονα ο διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, παραιτήθηκε, ενώ είχε κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχουν πόροι για τη βιωσιμότητα του καθημερινού φύλλου.

Σε ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν «ως απαράδεκτη και κυνική τη στάση της Διοίκησης, η οποία ενώ εξακολουθεί να μην μας ενημερώνει επίσημα για το σχέδιο καταστροφής της ΑΥΓΗΣ, έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί σχέδιο για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και την απώλεια αγνώστου αριθμού θέσεων εργασίας, εντείνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου».

Παράλληλα, τονίζουν ότι «από το 2014 μέχρι σήμερα οι μισθοί της ΑΥΓΗΣ έχουν περικοπεί κατά το 1/3 και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα προηγούμενων ετών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά