efimerida augi
Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο 14 εργαζόμενοι - Για εξέλιξη της εφημερίδας κάνει λόγο ο Ν. Βούτσης

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους, το ενδεχόμενο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, μετά από 70 χρόνια κυκλοφορίας της. Η εφημερίδα αντιμετώπιζε για χρόνια οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες ώρες όσον αφορά το μέλλον της. 

Η εν λόγω εφημερίδα που συνέχιζε την έκδοσή της με οικονομική στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες μισθολογικές δαπάνες και προχώρησε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων. Μέχρι στιγμής 14 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της εφημερίδα Άγγελος Τσέκερης τελεί υπό παραίτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζεται για την εφημερίδα είναι το καθημερινό φύλλο να κλείσει άμεσα, ενώ το site να ενισχυθεί με premium περιεχόμενο, δηλαδή άρθρα και συνεντεύξεις αποκλειστικά για συνδρομητές. Επιπροσθέτως προβλέπεται η αναδιάρθρωση του κυριακάτικου φύλλου με σκοπό να γίνει πιο «πλούσιο».

Ο Νίκος Μορφονιός, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα, εκφράζει την ανησυχία του και κάνει λόγο για «τρομοκρατία» τονίζοντας πως «η εφημερίδα αποψιλώθηκε ήδη κατά 14 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή στην εθελουσία κάτω από την τρομοκρατία και τον φόβο για την απώλεια θέσεων εργασίας στο κλείσιμο των 70 χρόνων από τη γέννηση της Αυγής».

«Δυστυχώς-όπως ορθά εξ αρχής αποκωδικοποιήσαμε τη στοχοθεσία της εθελουσίας- οι περισσότερες πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά μας κάνουν λόγο ότι σχεδιάζεται να κλείσει η καθημερινή έκδοση της ΑΥΓΗΣ στις αρχές του έτους, ολοκληρώνοντας το σχέδιο διάλυσής της. Δεν υπάρχει φυσικά καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης, κι αυτή τη φορά φαίνεται πως απροειδοποίητα θα κληθούμε να υποστούμε αποφάσεις για τις ζωές μας, χωρίς τη συμμετοχή μας σε καμία από αυτές», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. 

Βούτσης: «Η Αυγή δεν θα κλείσει»

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην εφημερίδα Αυγή, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να κλείσει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέλιξη, για οικονομικούς λόγους προφανώς», ενώ έκανε λόγο περί εξέλιξης της εφημερίδας. 

«Εξελίσσεται και περί αυτού πρόκειται, ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πολύ σημαντικές απολαβές και ελπίζω ότι για μια ακόμα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκιμαστεί διαχρονικά και επώδυνα οικονομικά, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν», όπως είπε.

Πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει ότι θα κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής ενώ επεσήμανε πως «δεν είμαι ούτε στο ΔΣ της Αυγής, ούτε ξέρω τα οικονομικά δεδομένα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το εγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τις εθελούσιες εξόδους».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
«Από την πρώτη κιόλας βραδιά, η επαφή μας με το σύγχρονο κέντρο της πόλης μας έδωσε μια πρώτη αυθεντική εικόνα της ζωής εκεί»
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
Ολοκληρώνονται διαγωνιστικές διαδικασίες για θέσεις σε Υγεία, Πολιτισμό, ΕΥΑΘ και δημόσιους φορείς – Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
αμφιθεατρο
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων
Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ κάνει λόγο για υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και μέτρα που περιορίζουν τα δικαιώματα των οικότροφων φοιτητών, καλώντας σε υπεράσπιση...
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων