Παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια;
«Ας μην μας κοροϊδεύουν και ας μην τα φορτώνουν όλα στην ατομική ευθύνη κα την ευθιξία. Ξέρουμε, ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»

Συνεχίζουμε, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία, αυτή την φορά με μια νέα μετάλλαξη την όμικρον. Εκεί που πιστεύαμε -γιατί έτσι μας έλεγαν-,ότι θα τελειώσει αυτή η φοβερή κατάσταση, εμβολιαστήκαμε ξανά και στην συνέχεια, αντί να ελευθερωθούμε, μια ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση με ρεκόρ κρουσμάτων που δεν φανταζόμαστε ούτε σε όνειρο. Η Κυβέρνηση αν και ήξερε, αν και είχε προειδοποιηθεί από τους ειδικούς ,αλλά και από ότι γίνεται στις άλλες χώρες, καθυστέρησε γιατί δεν ήθελε να πάρει ουσιαστικά μέτρα. Επέμειναν εμμονικά να παρουσιάζουν μια κανονικότητα που μόνο στην φαντασία τους υπήρχε και υπάρχει ακόμα και σήμερα. Πήραν αποφάσεις με γνώμονα το πολιτικό κόστος, δεν άκουσαν κανέναν, δεν νοιάστηκαν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όλα αυτά καμουφλαρισμένα από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι με πρόσχημα την οικονομία, τα Χριστούγεννα πέρασαν χωρίς μέτρα και στην συνέχεια τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν.

Πρόκληση αποτελούν ,οι ακραίες δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης, ο οποίος λίγο-πολύ μας προανήγγειλε, μνημόνια αν κάνουν δωρεάν rabit test οι πολίτες, ότι τους ενδιαφέρει μόνο η οικονομία και να μην κλείσει η αγορά, ότι δεν υπάρχει σάλιο για να δώσει στους επαγγελματίες και ως συνήθως πέταξε μερικές απειλές σε αισχροκερδείς επαγγελματίες ,σε πολίτες που δεν πειθαρχούν…

Η Μεγαλύτερη όμως πρόκληση ,κατά την άποψη μου είναι οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας που μοιάζουν σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα και σε άλλα σχολεία. Προφανώς, δεν έχει ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ή απλώς γνωρίζει τι γίνεται σε κάποια πρότυπα ή στα ιδιωτικά. Είναι απαράδεκτο ,να συζητείται αυτή την περίοδο η επιβολή νέων μέτρων για ανακοπή της όμικρον, αλλά να ξορκίζει ακόμα και την αλλαγή των επικίνδυνων πρωτόκολλων που μας εκθέτουν σε καθημερινό κίνδυνο.Eίναι απολύτως γελοίο να επικαλούνται τα σελφ τεστ και την εγκυρότητα τους. Πρώτον ξέρουμε όλοι καλά ,αν και πως γίνονται τα τεστ. Είναι λοιπόν προκλητικό να καυχιόνται για τα αυστηρά πρωτόκολλα που έχουν και ότι ελέγχουν πλήρως την κατάσταση. Ας μην μας κοροϊδεύουν και ας μην τα φορτώνουν όλα στην ατομική ευθύνη κα την ευθιξία. Ξέρουμε, ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Αντί αυτού είναι η μόνη κυβέρνηση όπου εν μέσω πανδημίας αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, δεν έκανε τις αναγκαία απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και παριστάνουν ότι είναι όλα καλά με τις τάξεις ασφυκτικά γεμάτες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν τα λεωφορεία της γραμμής Πατήσια-Ομόνοια. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι καλό να κρύβεται.

Επιπλέον, βιάστηκαν και εμφανώς αγχωμένοι, ανακοίνωσαν μέτρα-ανεπαρκή και επιλεκτικά-, τα οποία θα υλοποιούνταν από τις 3 Ιανουαρίου, τα αναίρεσαν όμως μπροστά στην έκρηξη των 21,657 κρουσμάτων της Τρίτης 28/12. Το δεδομένο είναι ότι δημιούργησαν αυτή την οδυνηρή κατάσταση ,γιατί δεν ήθελαν να παραδεχτούν την κατάσταση, παρουσιάζουν τι γίνεται σε άλλες χώρες και περίπου μας λένε, ότι είναι γενικό το θέμα και δεν είναι υπεύθυνοι και τέλος είναι φανερό ότι πιστεύουν , ότι με την κάλυψη των ΜΜΕ θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι και από αυτό που ζούμε. Όμως, ως πολίτες ξέρουμε ότι οι αποφάσεις είναι πολιτικές και σε πολλές περιπτώσεις δεν εισακούστηκαν οι ειδικοί.

Μια κυβέρνηση που παρακολουθεί ,ζυγίζει εντυπώσεις και αντιδράσεις! Μια κυβέρνηση που παρακολουθεί, απλά να φθάνουμε πάνω από 40.000 κρούσματα και τότε αλλάζει οδηγίες, πρωτόκολλα.

Καταλαβαίνω, ότι είναι μια κυβέρνηση που επένδυε πάντα στην εικόνα ,όμως όταν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά για την δημόσια υγεία απαιτείται σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια ,υπευθυνότητα και σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Προφανώς αυτά απέχουν πολύ από την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
Η παρατεταμένη χρήση ενός βρεγμένου μαγιό μπορεί να φαίνεται αβλαβής, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας διασκέδασης στην παραλία ή στην πισίνα
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο και, ταυτόχρονα, πολλές μικρές αλλαγές σε κάθε πτυχή της σχολικής...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση