μάσκα
Θετικός ο εντοπισμός 15.000 κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των self test καθώς δεν θα κυκλοφορούν έξω και θα αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού

Την εκτίμηση ότι σήμερα ή αύριο μπορεί τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να φτάσουν ακόμη και τις 60.000, έκανε ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αναμένει αποκλιμάκωση από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Χαρακτήρισε θετικό τον εντοπισμό 15.000 κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των self test καθώς δεν θα κυκλοφορούν έξω και έτσι θα αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού παρότι το στέλεχος Όμικρον είναι πολύ μεταδοτικό.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αλλά με σαφώς μειωμένο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες δύο με τρεις εβδομάδες, τόνισε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε από τις μετρήσεις της 16ης Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο έχει πενταπλασιαστεί και οδεύει προς εξαπλασιασμό.

Την 1η Ιανουαρίου η Όμικρον αποτελούσε το 87% των κρουσμάτων και το υπόλοιπο αφορούσε την μετάλλαξη Δέλτα. Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι νέοι έλεγχοι αλλά σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη «Σίγουρα βαίνουμε προς την πλήρη επικράτηση της Όμικρον».

Ο καθηγητής προειδοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σταθεροποίηση του πανδημικού κύματος, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε συνηθίσει λόγω και των αυξημένων τεστ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα