ΤΕΣΤ
Το rapid test με τη χρήση στειλεού για τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού μέσα στις πρώτες ημέρες

Αμερικανός λοιμωξιολόγος υποστήριξε πως το rapid test που γίνεται με τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού μέσα στις πρώτες ημέρες από τη μόλυνση. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε να γίνονται τεστ που να συλλέξουν δείγμα από τον φάρυγγα, προκειμένου να είναι πιο αξιόπιστα. 

Σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο medRxiv, αναλύονται οι περιπτώσεις 29 εργαζομένων σε τομείς «υψηλού κινδύνου» που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον και έκαναν παράλληλα PCR και τεστ αντιγόνου σε διαφορετικές ημερομηνίες. Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα ράπιντ τεστ με λήψη δείγματος από τη μύτη προκύψουν θετικά.

«Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε rapid τεστ αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον, της εταιρείας Infectious Economics LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σήμερα επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος στο eMed σημείωσε ότι  «όταν έχεις συμπτώματα, υπέθεσε πως είσαι θετικός», αλλά περίμενε να κάνεις το τεστ αντιγόνου έπειτα από την πάροδο λίγων ημερών.

Ωστόσο η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια της λήψης δείγματος από τον φάρυγγα, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα