Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=e1SG_mbsHV8 at this time, please check again later.
konstantinos-tzoumas
Προκλητικές δηλώσεις Τζούμα - Έβαλε «πλάτες» στο σεξιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κοζάνης - «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες, μιλάνε πολύ, σε σημείο που εκνευρίζεσαι»

«Πλάτες» στο σεξιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κοζάνης έβαλε απροκάλυπτα ο Κωνσταντίνος Τζούμας, βάζοντας το λιθαράκι του στην «κανονικοποίηση» της βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα των γυναικοκτονιών, τις οποίες απέδωσε...στη φλυαρία των ίδιων των γυναικών!

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις μισογύνικες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος στη διάρκεια λειτουργίας εξαπέλυσε επίθεση στις παρευρισκόμενες λέγοντας «εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας, πώς τις αντέχετε;» ο Κωνσταντίνος Τζούμας απάντησε: 

«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες φυσικά, μιλάνε πολύ, σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών, μιλάνε ακατάπαυστα» είπε χαρακτηριστικά, λες και οι γυναικοκτονίες αποτελούν ένα στιγμιαίο γεγονός «θύμου» και όχι την κορύφωση της έμφυλης βίας που συνεχώς κλιμακώνεται.

Δείτε το βίντεο μετά το 1:55: 

https://www.youtube.com/watch?v=e1SG_mbsHV8

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κοζάνης σε παλαιότερο το κήρυγμά του είχε αναφέρει για μια παρέα «μεθυσμένων κοριτσιών» που συνάντησε ενώ πήγαινε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Αφού κατηγόρησε μόνο τη «μάνα», για το «κατάντημα» που συνάντησε, και όχι και τους δύο γονείς, επιτέθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία».

«Και τι ακούμε τον τελευταίο καιρό; Χρειάζονται νόμοι, χρειάζεται πιο αυστηρό ποινικό δίκαιο (…)», είπε

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει… πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει… γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», πρόσθεσε.

«Δύο ανόμοια πράγματα δεν μπορεί να έχουν ισονομία, ισοτιμία, υπόκλιση του ενός προς τον άλλον στα έργα του. (…) το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα είναι η μητρότητα, η συζυγία», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην «αρετή που έδωσε στις γυναίκες ο Θεός»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί