oures-gia-test
Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει στην Αττική, χιλιάδες πολίτες προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας για ένα τεστ - Μεγάλο το κόστος για την διεξαγωγή PCR test στις ιδιωτικές κλινικές

Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού καθώς χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 35.580 κρούσματα σε ένα μόλις 24ωρο, ενώ 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Με φόντο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί σήμερα έξω από τα Κέντρα Υγείας τα οποία πραγματοποιούν PCR και rapid test για τον κορονοϊό.

Ενδεικτικές είναι εικόνες, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έξω από το Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν να κάνουν ένα τεστ ενόψει του αποψινού ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλοί έχουν είτε συμπτώματα είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των πολιτών, η αναμονή ήταν πάρα πολύ μεγάλη που έφτανε έως και τις δύο ώρες, ενώ καταγγέλλουν ότι το κόστος για την διεξαγωγή PCR test σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο είναι αποτρεπτικό.

«Δεν έχω το περιθώριο να δώσω 50 ευρώ σε μια ιδιωτική κλινική για να κάνω το τεστ αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά με την ταλαιπωρία που υπάρχει εδώ», δηλώνει στο protothema.gr μια κοπέλα η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και περιμένει στην ουρά τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να φτάσει στο εξεταστήριο. «Υπάρχει περίπτωση να αργήσω στη δουλειά μου με τέτοια αναμονή. Και δεν μπορώ να κλείσω και ραντεβού για να το κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο», προσθέτει ενώ δίπλα της ένα ζευγάρι προσπαθεί να μείνει μακριά από το συνωστισμό καθώς και οι δύο έχουν συμπτώματα της COVID 19 και έχουν ήδη βγει θετικοί σε rapid test.

Δείτε το βίντεο: 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκύλος
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα
Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδω όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα»
Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»