trapeza peiraios
Τις... τηλεφωνικές απολύσεις εργαζομένων εν μέσω εορτών από θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς και της ICAP καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Την Τράπεζα Πειραιώς και την ICAP καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με αφορμή τις... τηλεφωνικές απολύσεις εργαζομένων εν μέσω εορτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, «με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων, ενημερώθηκαν συνάδελφοι και συναδέλφισσες ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς, με χαμηλούς μισθούς, οδηγούνται στην ανεργία».

Το ΕΚΑ απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων, ώστε να μη χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του.

Η καταγγελία του ΕΚΑ:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει για άλλη μια φορά την Τράπεζα Πειραιώς και την ICAP, οι οποίες εν μέσω εορτών προχώρησαν σε απολύσεις στη θυγατρική- εργολαβική εταιρία PDS, όπου είναι και οι κύριοι μέτοχοι.

Πιο συγκεκριμένα, με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων, ενημερώθηκαν συνάδελφοι και συναδέλφισσες ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς, με χαμηλούς μισθούς, οδηγούνται στην ανεργία.

Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και  δεν καλύπτονται από την συλλογική σύμβαση του κλάδου. Ήδη πριν ένα χρόνο, περίπου 25 συνάδελφοι οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο. 

Απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του, πόσο μάλλον σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι επιθέσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Προσλήψεις αναπληρωτών 2025-2026: Άνοιξαν αιτήσεις για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Τοπική πρόσκληση για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Αιγαίο
Προσλήψεις αναπληρωτών 2025-2026: Άνοιξαν αιτήσεις για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου: Σε ποιο κράτος υπάρχουν εγγεγραμμένοι φοιτητές από το 1930;
Ο υφυπουργός Παιδείας, εκτιμά ότι θα διαγραφούν περισσότεροι από 220.000 φοιτητές από τα ΑΕΙ - Σε αναμονή για τα στοιχεία ΕΚΠΑ και ΑΠΘ
Παπαϊωάννου: Σε ποιο κράτος υπάρχουν εγγεγραμμένοι φοιτητές από το 1930;