mina gkagka
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test», σημειώνει η Μίνα Γκάγκα για τα κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους

«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test», σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι».

Με τις μεγάλες ουρές και την ατελείωτη αναμονή για pcr test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνέστησε μετά από θετικό rapid test να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας και να μην διενεργείται μοριακό.

«Μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με PCR, γεγονός που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι», προσέθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

  Εξήγησε, μάλιστα, ότι αν και η ευαισθησία των αντιγονικών τεστ είναι χαμηλότερη από αυτή της PCR, οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν ένα ψευδώς αρνητικό αντιγονικό τεστ, δηλαδή αρνητικό rapid, αλλά θετική PCR, είναι άτομα που έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και συνεπώς χαμηλή μεταδοτικότητα. «Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε σήμερα είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί και να παραμείνουμε σπίτι εφόσον έχουμε οποιοδήποτε κλινικό σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα