mina gkagka
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test», σημειώνει η Μίνα Γκάγκα για τα κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους

«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test», σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι».

Με τις μεγάλες ουρές και την ατελείωτη αναμονή για pcr test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνέστησε μετά από θετικό rapid test να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας και να μην διενεργείται μοριακό.

«Μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με PCR, γεγονός που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι», προσέθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

  Εξήγησε, μάλιστα, ότι αν και η ευαισθησία των αντιγονικών τεστ είναι χαμηλότερη από αυτή της PCR, οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν ένα ψευδώς αρνητικό αντιγονικό τεστ, δηλαδή αρνητικό rapid, αλλά θετική PCR, είναι άτομα που έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και συνεπώς χαμηλή μεταδοτικότητα. «Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε σήμερα είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί και να παραμείνουμε σπίτι εφόσον έχουμε οποιοδήποτε κλινικό σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γρίφος
Τεστ προσωπικότητας: Το βάζο που θα διαλέξετε δείχνει πώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα
Μια απλή οπτική επιλογή μπορεί να αποκαλύψει τον τρόπο σκέψης, τις αντιδράσεις και τη στρατηγική σας στις δυσκολίες της ζωής
Τεστ προσωπικότητας: Το βάζο που θα διαλέξετε δείχνει πώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα
Γιανγκ
Σοκ στη Βρετανία: «Υπόθεση τύπου Πελικό» με κατηγορίες για 13 χρόνια νάρκωσης και ομαδικών βιασμών
49χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του με τη βοήθεια πέντε ακόμη ανδρών – Πάνω από 60 κατηγορίες συνολικά
Σοκ στη Βρετανία: «Υπόθεση τύπου Πελικό» με κατηγορίες για 13 χρόνια νάρκωσης και ομαδικών βιασμών
τζιμα
«Αυτή η ειρωνεία δεν βοηθάει»: Νέα τηλεοπτική σύγκρουση Τζίμα – Πρετεντέρη για τα αγροτικά μπλόκα
Ένταση στο κεντρικό δελτίο του Mega με αφορμή τα τρακτέρ στους δρόμους, την Τροχαία και τους χαρακτηρισμούς για τους αγρότες
«Αυτή η ειρωνεία δεν βοηθάει»: Νέα τηλεοπτική σύγκρουση Τζίμα – Πρετεντέρη για τα αγροτικά μπλόκα