gynaikoktonies kinitopoiisi vouli
Dimitris Kapantais / SOOC
«Τα ισόβια να είναι ισόβια και να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία», δήλωσε μητέρα της Γαρυφαλλιάς, κατά την κινητοποίηση ενάντια στις γυναικοκτονίες μπροστά στη Βουλή

Δεκάδες γυναίκες και άνδρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών» που απαρτίζεται από 18 γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες και συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά στη Βουλή για να δηλώσουν με την παρουσία τους την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή αλλά και άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό με συνθήματα όπως «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλοι νταήδες» και «Πες το με το όνομά του. Είναι γυναικοκτονία! Καμία λιγότερη».

Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα για το 2021 μετρά 17 δολοφονίες γυναικών. Τα ονόματα και τις συνθήκες της δολοφονίας κάθε μιας από αυτές ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Λουκία Πιτσιόλα και Λεωνίδας Κακούρης, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

gynaikoktonies kinitopoiisi vouli 3

Παρούσες στην διαμαρτυρία ήταν επίσης η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, θύμα γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο φέτος το καλοκαίρι, όπως και η μητέρα της Ερατούς, θύμα γυναικοκτονίας στη Λέσβο το 2019, ενώ επιστολή υποστήριξης της διοργάνωσης απέστειλαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε στη Ρόδο το 2018. Η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς σε δηλώσεις της μπροστά στη Βουλή ζήτησε «τα ισόβια να είναι ισόβια και να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, νέοι με πλακάτ πάνω στα οποία ήταν γραμμένα τα νούμερα 1 έως 17 καθώς και λίγες κουβέντες για κάθε θύμα που δολοφονήθηκε φέτος από σύντροφο ή συγγενικό πρόσωπο στάθηκαν μπροστά στη Βουλή.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας της πρωτοβουλίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «16 + 1 γυναίκες δεν είναι πια μαζί μας, γιατί η κοινωνία εκπαιδεύει αγόρια νταήδες και κορίτσια θύματα, προσφερόμενους δολοφόνους και δολοφονημένες του αύριο, που εθίζονται από νωρίς στα αχαλίνωτα ένστικτα έμφυλης βίας, με τη συνεχή, σεξιστική προβολή του εγκλήματος και πληθώρας τηλεσκουπιδιών, υποτιθέμενων παιχνιδιών διασκέδασης».

gynaikoktonies kinitopoiisi vouli 2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…
Η επιτυχία και η επιβίωση μέσα στο σχολείο και ειδικά στο λύκειο, φαντάζουν σαν ένα παιχνίδι επιβίωσης, με το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο να βάζει...
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου
Αιτήσεις υποβάλλονται από 22/04/2024 και ώρα: 15:00 έως 13/05/2024 και ώρα 15:00
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου