33xronos gynaikoktonos glyka nera
George Vitsaras / SOOC
Εκδόθηκε το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, καθώς οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισαν ομόφωνα να τον παραπέμψουν σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο 34χρονος πιλότος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για δυο πλημμελήματα που αφορούν στην ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Έχουν περάσει περίπου επτά μήνες από την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, και η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία για να κριθεί από την δικαιοσύνη

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της δίκης, η οποία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Το σκεπτικό των δικαστών

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου στο παραπεμπτικό βούλευμα τους υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, Γιώργου Νούλη, ο οποίος αναφερόμενος στον κατηγορούμενο έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έδρασε «πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος» ενώ χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή σύζυγο του.

Ο εισαγγελέας αποδομεί στην πολυσέλιδη έκθεσή του τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα, ενώ σημειώνει ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθάσευτου φρονήματος του κατηγορουμένου, της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του».

Ο εισαγγελέας επικεντρώθηκε στη μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκε ο κατηγορούμενος για να καλύψει τα ίχνη του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και ψυχολογική στήριξη για να ξεπεράσει τη θλίψη του.

Ο Γ. Νούλης τονίζει στην πρότασή του ότι «από μέρους του (σ.σ. κατηγορούμενου) ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών. Περαιτέρω δε υποστήριξη της κατασκευής αυτής από προσχεδιασμένες παραπειστικές κινήσεις προς τούτο την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του».

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός μιλά λεπτομερώς για το σκηνικό που «στήθηκε» στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών από τον κατηγορούμενο με στόχο να ξεφύγει από τις αρχές χρησιμοποιώντας, ακόμη και την κόρη τους.

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας ενώ περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο ο 34χρονος πιλότος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την Καρολάιν ενώ εκείνη κοιμόταν. Μάλιστα, χαρακτήρισε «αγωνιώδη» τον θάνατο του θύματος.

«Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στενάρος προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης» καταλήγει ο εισαγγελέας στην πρόταση του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία