'Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με έντονα φαινόμενα από τα δυτικά εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης (09-12-2021) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12-12-2021) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:-Από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι πλήττονται οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.
-Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.
-Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
- Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.
Επιδείνωση καιρού από το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής με ισχυρές #βροχές και #καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως #θυελλώδεις #ανέμους.
— EMY (@EMY_HNMS) December 9, 2021
Ακολουθείτε οδηγίες @GSCP_GR
1. ΤΟ EKTAKTO https://t.co/CtErA1SyZ6
2. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ https://t.co/FAJ4zS6HSs pic.twitter.com/n6YWYdUuII
Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές
και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.
Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11-12-2021) θα επηρεάσουν και την Αττική.