poreia alexi grigoropoulou
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Nέα συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη,  για την επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πριν 13 χρόνια έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η πορεία μνήμης με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την πορεία να ολοκληρώνεται ειρηνικά.

«Στις 6/12/2008 ο 15χρονος αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα μαζί με τον Β. Σαραλιώτη. Άμεσα, το Κράτος και τα ΜΜΕ επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να αποκρύψουν το γεγονός της δολοφονίας ή να το παρουσιάσουν ως «μεμονωμένο περιστατικό». Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου στις 6/12/08 πυροδότησε συγκρούσεις στο κέντρο των μητροπόλεων και έδωσε το έναυσμα για ανυπακοή, αυτοδιεύθυνση και αντιπαράθεση με το κράτος, τους θεσμούς και τους φύλακές τους. Σίγουρα ο Δεκέμβρης του ’08 αποτέλεσε σημαντικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας και ιδιαίτερα του αναρχικού κινήματος. Τότε φάνηκαν έντονα για μία ακόμη φορά τα σαθρά θεμέλια του σάπιου αυτού κόσμου. Ο Δεκέμβρης αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τους σημερινούς μας αγώνες και έχει χαράξει τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των πορειών που πραγματοποιούνται στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κινητοποίηση στα Προπύλαια, στην Αθήνα,  όπου οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση αυτή την ώρα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, πραγματοποιώντας πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή. Η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες
Πανελλαδικές 2026: Καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση στον ορισμό εξεταστικού κέντρου
Καταγγελίες για πιθανή πολιτική εμπλοκή και αιτήματα για διαφάνεια και ίση μεταχείριση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση στον ορισμό εξεταστικού κέντρου
Μιχάλης Σφακιανάκης, Σοφία Ζαχαράκη
111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Με τη συμμετοχή της υπουργού το κλείσιμο της Συνόδου και η διαμόρφωση θέσεων των ΑΕΙ
111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μεταξύ άμεσων αναγκών και στρατηγικού μετασχηματισμού των ελληνικών πανεπιστημίων
111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Με τη συμμετοχή της υπουργού το κλείσιμο της Συνόδου και η διαμόρφωση θέσεων των ΑΕΙ
pirosbestiki.jpg
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική – 54 θέσεις και πώς να αυξήσετε τα μόριά σας
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για ειδικότητες, προϋποθέσεις και μοριοδότηση
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική – 54 θέσεις και πώς να αυξήσετε τα μόριά σας