poreia alexis grigoropoulos
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Μαθητές και φοιτητές τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και το απόγευμα - Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό

Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια από τη σφαίρα του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κινήθηκαν προς τη Βουλή.

poreia alexi grigoropoulou

Σημειώνεται, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

poreia_ekpaideytikos_omilos.jpg

 

Σε εξέλιξη η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε  το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με το thesstoday.gr, φοιτητές, μαθητές και συλλογικότητες του αντιεξουσιατικού χώρου κρατούσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, και υπενθυμίζοντας πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

«Στις 6/12/2008 ο 15χρονος αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα μαζί με τον Β. Σαραλιώτη. Άμεσα, το Κράτος και τα ΜΜΕ επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να αποκρύψουν το γεγονός της δολοφονίας ή να το παρουσιάσουν ως «μεμονωμένο περιστατικό». Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου στις 6/12/08 πυροδότησε συγκρούσεις στο κέντρο των μητροπόλεων και έδωσε το έναυσμα για ανυπακοή, αυτοδιεύθυνση και αντιπαράθεση με το κράτος, τους θεσμούς και τους φύλακές τους. Σίγουρα ο Δεκέμβρης του ’08 αποτέλεσε σημαντικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας και ιδιαίτερα του αναρχικού κινήματος. Τότε φάνηκαν έντονα για μία ακόμη φορά τα σαθρά θεμέλια του σάπιου αυτού κόσμου. Ο Δεκέμβρης αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τους σημερινούς μας αγώνες και έχει χαράξει τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

thessaloniki_poreia.jpg

Υπενθυμίζεται πως εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των πορειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα από τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Αιγάλεω: Αναστάτωση έξω από ΕΠΑΛ 

Λίγο νωρίτερα, έξω από το 1ο ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω, υπήρξε αναστάτωση όταν ομάδα μαθητών απέκλεισε τη λεωφόρο Θηβών στο ρεύμα προς Αιγάλεω.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η Πυροσβεστική, η οποία έσβησε φωτιά που είχε αρπάξει κάδος.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει σήμερα 4.000 άνδρες στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις το απόγευμα 

Το απόγευμα στις 18:00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις της χώρας.

alexisgrigoropoulos

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων - πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα που θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με εκείνα που ελήφθησαν για το Πολυτεχνείο.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»
Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 10:30 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή η παρουσία τους να είναι διακριτική και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα. Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;