dimopoulos koronoios
«Βλέπουμε όλο και περισσότερα θύματα αρνητές» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Α. Δημόπουλος

«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερα θύματα που αρνήθηκαν τα εμβόλια είτε αρνούνται τη βαρύτητα του ιού», τόνισε ο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως πολλοί άνθρωποι προσέρχονται στο νοσοκομείο σε πολύ προχωρημένη κατάσταση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μπορούν να επαναμολυνθούν από το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Τουλάχιστον στους εμβολιασμένους αναμένουμε πιο ήπιες μολύνσεις. Η τρίτη ενισχυτική δόση προφυλάσσει σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη για νοσηλεία».

«Να εμβολιαστούν οι πάντες»

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι σαφώς πιο μεταδοτική από τα άλλα στελέχη, δεν είναι σαφής ακόμα η βαρύτητα της νόσησης» διευκρίνισε ο καθηγητής και ανέφερε πως πρόσφατα δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν έως και δεκαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. «Προφανώς σε αυτό το κράτος θα επικρατήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Μονό το 24% του πληθυσμού και το 43% των ενήλικων έχει εμβολιαστεί», επεσήμανε.

«Άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι απολύτως απροστάτευτα, και άτομα που καθυστερούν την ενισχυτική δόση επίσης είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο», όπως προειδοποίησε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pliromes.jpg
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου οι πληρωμές σε 30.450 δικαιούχους
Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 26,9 εκατ. ευρώ – Αναλυτικά οι καταβολές για εισφορές, επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου οι πληρωμές σε 30.450 δικαιούχους