Thumbnail
Νεκρός 25χρονος έπειτα από ξυλοδαρμό που σημειώθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης - Καταγγελία πως ο υπάλληλος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τον ξυλοδαρμό

Νεκρός 25χρονος που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος», έπειτα από ξυλοδαρμό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο ξυλοδαρμός ήταν μεταξύ δύο περιθαλπομένων του ιδρύματος, από τους οποίους ο ένας ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ο 25χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Παρόλο που επρόκειτο να πάρει εξιτήριο την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο νεαρός εμφάνισε επιπλοκές και πέθανε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θάνατος χαρακτηρίστηκε από το νοσοκομείο ως αιφνίδιος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει έγκλιση για το περιστατικό, ούτε ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης.

Η σορός του 25χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροτομής.

Εργαζόμενος του ιδρύματος καταγγέλλει ότι ο υπάλληλος που  τους πρόσεχε δεν έπραξε το παραμικρό 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ίδια πηγή, εργαζόμενος του ιδρύματος κατήγγειλε πως ο υπάλληλος που πρόσεχε τους δύο περιθαλπόμενους, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τον ξυλοδαρμό. 

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, διέταξε από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Καθίσταται σαφές προς όλους ότι θα γίνουν όσα προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία, με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρότητα, με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΚΠΠΚΜ. Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση «να σεβαστούμε όλοι τη μνήμη του νεκρού, την οικογένεια του, αλλά και τους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζοντας δύσκολα περιστατικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα