Ικαρία: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ
Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις

Τρίτη ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε, πριν λίγο, στον θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. ΒΔ της πόλης της Ικαρίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 201 χλμ. Α των Αθηνών και ήταν μεγέθους 4,1 Ρίχτερ.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις νωρίτερα.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί της Τρίτης στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο  20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,5 χλμ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προέβη σε διόρθωση και όρισε το σεισμό στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στο ίδιο σημείο, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος της δεύτερης δόνησης ήταν στα 24,3 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Σάμο και Χίο

«Είναι ένας σεισμός που είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου», είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός στην Ικαρία δεν μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα της Σάμου, καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν έλαβε το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ – Όσα προβλέπει για ειρήνη και πυρηνικό πρόγραμμα
Αμερικανική πρόταση για τερματισμό των εχθροπραξιών, άρση κυρώσεων και έλεγχο πυρηνικών στο τραπέζι
Το Ιράν έλαβε το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ – Όσα προβλέπει για ειρήνη και πυρηνικό πρόγραμμα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου
Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 26 Μαρτίου
Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου
Τα Στενά του Ορμούζ στο Ιράν
«Σκληρό παζάρι» από την Τεχεράνη: Οι όροι που “φρενάρουν” την εκεχειρία με τις ΗΠΑ
Βάσεις, κυρώσεις και Ορμούζ στο επίκεντρο – «Εκτός πραγματικότητας» λέει η Ουάσινγκτον
«Σκληρό παζάρι» από την Τεχεράνη: Οι όροι που “φρενάρουν” την εκεχειρία με τις ΗΠΑ