seismos
Η δόνηση είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί της Τρίτης στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο  20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,5 χλμ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προέβη σε διόρθωση και όρισε το σεισμό στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

σεισμός, Ικαρία, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στο ίδιο σημείο, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος της δεύτερης δόνησης ήταν στα 24,3 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Σάμο και Χίο.

«Είναι ένας σεισμός που είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου», είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός στην Ικαρία δεν μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα της Σάμου, καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος