seismos
Η δόνηση είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί της Τρίτης στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο  20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,5 χλμ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προέβη σε διόρθωση και όρισε το σεισμό στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

σεισμός, Ικαρία, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στο ίδιο σημείο, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος της δεύτερης δόνησης ήταν στα 24,3 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Σάμο και Χίο.

«Είναι ένας σεισμός που είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου», είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός στην Ικαρία δεν μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα της Σάμου, καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρύσα Χοτζογλου
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
Ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει την υπουργική απόφαση και ζητά δικαίωση
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
ακροπολη
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πόλης, αξιοποιούν τη δυνατότητα...
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο