theodoridou
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους, ωστόσο το μέγεθος του προβλήματος αναμένεται μικρό», δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών

«Έχει αυξηθεί ο φόβος, ότι μπορεί τα εμβόλια να είναι αναποτελεσματικά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους», είπε η η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Ωστόσο, τόνισε ότι το μέγεθος του προβλήματος αναμένεται μικρό.

«Η εμφάνιση της Όμικρον μας υπαγορεύει εντατικοποίηση των εμβολιασμών και τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού», δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε πως δεν είναι γνωστό σε αυτή τη φάση πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός, είναι όμως πιθανόν η μεταδοτικότητα να είναι αυξημένη. 

Ανέφερε πως είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν η νέα μετάλλαξη προκαλεί βαρύτερη νόσο,αναφέροντας ότι βάσει των όσων γνωρίζουμε από τις λοιμώξεις στη νότια Αφρική τα συμπτώματα ήταν ήπια, με κακουχίες και μυαλγίες. Τόνισε δε, ότι στους ασθενείς που καταγράφηκαν ήταν και νεαρές ηλικίες.

«Ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας»

Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας, λόγω της μετάλλαξης, εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των εμβολιασμών.

«Βιώνουμε μια κατάσταση, που ήταν αναμενόμενη, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την διάθεση εμβολίων σε χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», επισήμανε και υπογράμμισε ότι «το άλφα και το ωμέγα είναι η ψυχραιμία».

Εμβολιασμός για τα παιδιά 5-11 ετών

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η παραλαβή εμβολίων της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η Μ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως  η μελέτη έδειξε ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες, στην χορήγησή τους. 

«Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία για να τεκμηριώσουμε την άποψη μας για τον εμβολιασμό των παιδιών», όπως είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βιασμός
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία
Φταίει η κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, η κρίση, η πανδημία ο σύγχρονος πολιτισμός και η τραπ μουσική ή όλα αυτά μαζί;
Η σχολική βία δεν αντιμετωπίζεται με καθηγητική και διευθυντική βία